Karatenin ‘ Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Karate 1 Premier lig turnuvasında Hendek Belediyesi Karate Takımından 2 Şampiyon.
Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier League sona erdi. 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve İstanbul’un beşinci kez ev sahipliği yaptığı organizasyonda 48 ülkeden 212’si kadın, toplam 492 sporcu mücadele etti. 


 İstanbul’ un Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksinde düzenlenen Uluslar arası İstanbul Open Turnuvasında Hendek Belediyesi Karate Takımı Sporcularından Ömer Faruk Ateş 57 kg Ümitlerde 6 maçını da üst üste kazanarak Ülkemize ve hanemize bir başarı çentiği daha attırdı.
Ertesi gün yapılan Karate 1 Premier Lig turnuvasında Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcusu Büşra Tosun ise 55 kg rakiplerini yenerek finale kaldı ve ülkemize ve başarı çentiğimize bir altın madalya daha kazandırdı.
ANTRENÖRLER SONUÇTAN MEMNUN
Hendek Belediyesi Karate Takımı Antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol turnuva hakkın şu değerlendirmelerde bulundu:’ İstanbul Open ve Karate 1 Premier Lig üst düzey bir organizasyon. Ümit,genç ve 21 yaş Altı Türkiye Şampiyonası öncesi Performansımızı değerlendirdik ve iyi durumda olduğumuz gördük. 48 ülkeden toplamda 492 sporcunun katıldığı turnuvadan Hendek Belediyesi Karate takımı adına 2 Şampiyon çıkarmak bizim için çok onur verici oldu. 17-120 Eylül Yalova ilinde yapılacak olan turnuvada da buradaki performansımızı Türkiye Şampiyonasında sergileyip milli takıma sporcu vermek istiyoruz. Hedefimize ulaşmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.’ Dedi. 
Hendek Belediyesi Başkanı Sayın İrfan Püsküllü Turnuvada derece alan sporcuları tebrik ederken ; aynı zamanda Yalovada yapılacak olan Ümit genç 21 yaş altı Türkiye Şampiyonası için başarı dileklerini iletti. 
Ayrıca Belediye Başkanı Sayın İrfan Püsküllü Sporcular üzerinde emeği geçen Başta Antrenörler Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol olmak üzere destek veren sporcu velilerini de tebrik etti.