Şampiyon Güreşçilerden Vali Nayir’e Ziyaret

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy öncülüğünde, Teknik Direktör Sefer Sarı ile Antrenör Zafer Başar’ın da eşlik ettiği ziyarette Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ederek kulübün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Kaynak İlimizde yapılan Türkiye Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonasında kulüp bazında büyük bir başarı elde ettiklerini, kulüp olarak hem İlimizi hem de ülkemizi çeşitli turnuvalarda temsil ettiklerini ifade ederken, Güreşçiler de kendilerini tanıtıp kilolarında aldıkları derecelere dair bilgiler verdiler.

Ata Sporumuzu Yaşatmalıyız”
Sporcuları tebrik ederken onlara destek verilmesinin önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sakarya, spor ile özdeşleşmiş bir İlimizdir. Bununla birlikte spor da Sakarya’nın marka değerine tesir eden önemli hususlardan birisidir. Spor alanındaki başarılar ve güzel örnekler, arkadan gelenlerin sayısını da artırıyor. Ata sporumuzun unutulmamasında sizlerin başarıları önemli bir yer tutuyor. Sizlerin de bu alanda örnek aldığı büyükleriniz olduğu gibi, günün birinde sizler de birilerine örnek oluşturacaksınız.

“Spor Zararlı Alışkanlıklarla Mücadelede Önemlidir”

Merkezi yönetim olarak hem yerel yönetimler hem sivil toplum kuruluşlarımız, yani kulüplerimiz, derneklerimiz, federasyonlarımız ile birlikte sporu yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Sporun insan sağlığından toplum sağlığına kadar çoklu faydaları var. Sporun her şeyden önce kötü alışkanlıkların önüne geçecek bir unsur olduğunu biliyoruz. İyi işlerle meşgul olmayan kişilerin hayatında her türlü kötülüğe yer açıldığının birçok örneğini görüyoruz. Onun için zararlı alışkanlıklarla mücadelenin en iyi yollarından bir tanesi de gençliğin spora teşvik edilmesi ve yönlendirilmesidir.

“Sürdürülebilir Bir Başarınız Olsun”

İnanıyorum ki buradaki sporcularımız, bugüne kadar olan başarılarına İnşallah önümüzdeki turnuvalarda, önümüzdeki müsabakalarda, şampiyonalarda yenilerini ekleyecekler. Sporcularımızın sürdürülebilir bir başarısının olması çok önemli. olsun, böyle saman alevi gibi bir kere başlayıp biten başarılar hoş değil. Spor alanında çok çeşitli yerlerde ve görevlerde de bulunabilirsiniz. Önce belirli yaşlar arasında aktif olarak bu en güzel şekilde yapmak, daha sonra bu işin antrenörlüğünü düşünmek, daha sonra yöneticiliğini düşünmek, gerekirse bu işin yazarlığını düşünmek, bu işin edebiyatını yapmak şeklinde hayatınızın sonuna kadar spora yer ayırabileceğiniz alandasınız. Bunun için bir derece elde ettiğinizde, onunla yetinmeden mutlaka üzerine koyabilecekleriniz olduğuna inanarak onlarla ilgili güzel bir çığır açmayı da düşünün” dedi.
Sporcularla bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, ziyaretin sonunda kendilerinden yeni şampiyonluklar beklediklerini de sözlerine ekledi.