Hendek Belediyesi Karate Kulübü tarafından “ Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan “ anısına düzenlenen Karate

Turnuvası kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 

 
Hendek Belediyesi Karate Kulübü tarafından, 24 Ocak’ta, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle " Şehit Ali Gaffar Okkan Karate Turnuvası " düzenlendi. Turnuva saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hendek Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda yapılan turnuvada, Sakarya'nın tüm ilçelerinden yaklaşık 400 sporcu ve Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nden de 80 sporcu kıyasıya mücadele etti. Çeşitli yaş grubu arasındaki sporcuların müsabakaları nefesleri kesti.

 

Hendek Belediyesi Karate Kulübü tarafından organize edilen müsabakalar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, Sakarya Spor İl Müdürü Salih Koşu, İlçe Spor Müdürü Hüdaverdi Bahadır,AK Parti Hendek eski İlçe Başkanı Şenay Sakal, Karate Federasyonu Asbaşkanı Meydan Kobaş, Milli Takımlar Menajeri Hikmet Şaha, Uğur Kobaş, yönetimindeki hakem komitesi ve veliler tarafından ilgiyle izlendi.
 

Müsabakalara, Adapazarı Merkez, Sapanca, Kırkpınar, Arifiye, Pamukova, Geyve, Söğütlü, Pamukova, Akyazı, Düzce ve Hendek Belediyesi Karate Kulübü sporcularından yaklaşık 400 sporcu katıldı. Cumartesi günü sabah saat 10.00´da başlayan karate müsabakaları sonunda dereceye giren sporculara ödül töreni yapıldı.


 
Dünya sıralamasında ikinci

 
Ödül töreni öncesi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasında Karate Federasyonu As Başkanı Meydan Kobaş “Türk Karatesi geçtiğimiz yıl Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ilk sıraları almıştır. En son yapılan Dünya şampiyonasında Ülkemiz dünya sıralamasında ikinci olmuştur.Aynı zamanda ilçelerimizden Hendek’te Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Bayrağımızı göndere çektirmiştir.Hendek ve diğer ilçelerimizde bu başarılı çalışmaları memnuniyetle izliyoruz” dedi.

 
Dünya ikincisi ve üçüncülüğü
 
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “ Hendek Avrupa ve Dünya ikincisinin ardından Dünya üçüncüsü de çıkarmıştır. İstiklal Marşı ve Bayrağımızın dalgalanmasına neden olanları ve Meydan hocamızı kutluyorum. Bugün anlamlı bir gün nedeniyle hep birlikteyiz.Bugün  Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan için  bir aradayız.Gaffar Okkan’a Allah’tan rahmet diliyorum.24 Ocak Gaffar Okkan’ın ölüm yıl dönümü olması ve kendi adına düzenlediğimiz Karate Turnuvasında müsabakaya katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı  kutluyorum” Dedi.


Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.