Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü sporcuları Mükremin Aktaş (55 kg), Abdülsamet Başar (67 kg) ve Bedirhan Tan(87 kg) 15-18 Ağustos’ta Estonya’da yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası’nda, Berat Büyüktazim ise 45 kiloda Bulgaristan’da yapılacak Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda ayıl yıldızlı mayoyla ülkemizi temsil edecekler.

Hendek ilçesi olarak güreşlerde çok üst seviyelerde olduklarını söyleyen Kulüp Başkanı Harun Kaynak, “Gençlerimizin ülkemizi Avrupa ve Dünya minderlerinde başarı ile temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz. Antrenörlerimize ve tüm imkânları sporcularımıza seferber eden Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’na kulübümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, hiçbir başarının tesadüf olmadığını ifade ederek, “Hiçbir başarı bireysel değildir, tesadüf değildir, tüm başarılar kollektif çalışmanın ürünüdür.

Antrenörlerimiz, sporcularımız ve sporcularımızın ailelerinin uyumlu ve inançlı çalışmalarıyla gelinen noktada 4 sporcumuz ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek. Sporcularımız milli takım formasını taşımanın sorumluluğunu çok iyi biliyor, kendilerine güveniyorum.

Dünya Şampiyonası’nda madalya alarak bizleri ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Allah muvaffak etsin ve gücünüze güç katsın. Sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.