Daha önce Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkaran ve güreş söz sahibi olan Hendek Güreş İhtisas Kulübü sporcularından Bedirhan Tan ve Samer Başar, 4-8 Ağustos'ta Sırbistan'da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler.

Yeni şampiyonlar

 Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü ve kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar Hendek’in “Eski dönemlerden bu yana Sakarya denilince akla gelen en başarılı spor güreşti. Bölgemizden birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçiler çıkmıştır.  İyi imkânlar sağlanan güreşçilerden Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları bekliyoruz. Türkiye güreşteki o eski parlak günlerine geri dönecek. Her sporcumuz madalyaya çok yakın.”dedi.

Çok emek verildi

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’de, sporcularını ve antrenörleri tebrik ederek, “Antrenörlerimiz sporcularımızla birebir ilgilenerek onları yakından takip ettiler. Güreş küçük yaşlarda başlayıp uzun emekler verilmesiyle meyvesini veren bir spordur. Kulübümüzden Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıktı. Türk bayrağını Avrupa’da ve Amerika’da dalgalandırarak istiklal marşımızı söylettik. Bu gururu ve mutluluğu tekrar yaşamak istiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz.”diye konuştu.