Rize’de, 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ümit Genç ve U21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası’nda, Ömer Faruk Ateş 21 yaş altı 60 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

Yenişehir Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada Aslıhan Aygüneş 21 Yaş Altı 61 kilo bayanlarda Türkiye üçüncüsü olurken, İremnur Şahin de Ümit bayanlar 54 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak dereceye girdi.

Hendek Karate Kulübü Antrenörleri Nurkan Kayacık, Büşra Tosun, Ümit Atış ve Doğan Ateş Rize’de yapılan turnuvada sporcularının mücadelesini izlediler.

Balkan ve Avrupa Şampiyonası

Milli Takım seçmelerini kazanan Türkiye Şampiyonu Ömer Faruk Ateş, 1-2 Aralık tarihlerinde Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nda mücadele edecek. Ateş daha sonra 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Danimarka’nın Aalborg Kentinde düzenlenecek olan Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Avrupa Karate Şampiyonasına katılacak. Milli Takım Antrenörü Nurkan Kayacık da sporcusu ile birlikte Danimarka’ya gidecek.

Hendek Karate Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Kayacık, kendilerine her zaman destek veren Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve Halk Eğitim Müdürü Osman Yılkın’a teşekkür etti.