Büyükşehir’den Amatöre malzeme desteği


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Dağıtım Töreni’ne katıldı. Erenler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda ilçe belediye başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakaryaspor Kulübü Başkanı İsmail Gürses, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Orhan Bayraktar, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, kulüp yöneticileri ve sporcular yer aldı. Başkan Toçoğlu, sporculara formalarını takdim etti.

Desteğimiz devam edecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Orhan Bayraktar, “Spora başlarken ilk adımların atıldığı, sportif yaşantının her zaman canlılığını koruduğu amatör spor kulüplerimize desteğimizi sunmak için bir aradayız. Bu yıl amatör kümede mücadele edecek 160 futbol, 13 karate, birer masa tenisi, judo, kick boks, basketbol, güreş, jimnastik ve yüzme kulüplerimiz için ASKF’ye malzeme yardımında bulunacağız. Binlerce sporcumuza toplam tutarı 500 bin TL değerinde olan, formadan tozluğa, karate elbisesinden yüzme gözlüğüne kadar talep edilen tüm malzemelerin dağıtımını yapacağız. Böylece amatör kulüplerimizin malzeme ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. İnşallah kulüplerde yer alan sporcu kardeşlerimiz büyük başarılar elde ederek; hem şehrimizi, hem ülkemizi gururlandıracaklardır.”

Sevgi barış ve kardeşlik

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, “Tesisleşmeden duyduğum memnuniyeti Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletmiştim. Malzeme dağıtımları da bizleri çok sevindiriyor. Bir tane başkanımız var ve onu çok seviyoruz. Her ilçemizde tesisler yapılıyor. Geçmişe nispeten değişimi kelimelerle anlatmak mümkün değil. Bize bu fırsatları sunan Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Tesisleşme noktasında ilk 3 Büyükşehir arasında olduğumuzu düşünüyorum. Sporda en büyük ihtiyacımız sevgi, barış ve kardeşlik. Bende elimden geldiğince bunları anlatmaya çalışıyorum.”

Modern tesisler

Sporu hayatın bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bu anlayışın bir gereği olarak daima sporun ve sporcunun yanında olmaya gayret ettik. Şehrimizde sporun yaygınlaşması, çeşitlenmesi ve tabana yayılması için altyapıya ağırlık verdik. Modern spor tesisleri inşa ettik. Federasyonumuza yeni bir Amatör Evi kazandırdık. Amatör camiamızı tek çatı altında topladık. Sporumuzun ayrılmaz bir parçası olan hakem ve gözlemcilerimiz için yeni bir merkez inşa ettik. İlk sentetik sahayı Erenler’e kazandırdık. Sakaryaspor’un altyapı sorumluluğunu üstlendik. Akyazı’da modern bir tesisi hayata geçirdik. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’ni hizmete sokarak Sakaryaspor’un geleceğine yatırım yaptık. Harmanlıkspor Tesisleri’ne sentetik saha kazandırdık. Taraklı’da çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Sapanca Hacımercan’da inşa edeceğimiz spor tesisinin ihalesini tamamladık. Sakarya’yı bir spor şehri haline getirme yolunda hızla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sakaryaspor’a tam destek

Başkan Toçoğlu, “Bu şehir için Sakaryaspor’un ayrı bir önemi var. Sakaryaspor’un başarısına odaklandık. Şehrimizin markası olan Sakaryaspor’un yanında olmaya ve her daim desteklemeye devam edeceğiz. Hamdolsun geçtiğimiz yılı şampiyon tamamladık. İnşallah bu yılda ligi şampiyon olarak tamamlayacak ve bu lige alışmadan yükselişimizi sürdüreceğiz. Sakaryamız basketbolla da anılır hale geldi. Basketbolda Sakarya adını herkes duymaya başladı. Kısa süre önce kurulmasına rağmen basketbol takımımız önemli mesafeler kat etti. Bu sene Süper Lig’de mücadele ederek önemli kulüpleri şehrimizde ağırlayacağız. Spordaki bu başarıda birçok kişinin ve birçok kurumun katkısı var. Fakat asıl büyük katkı hemşehrilerimize aittir. Onların spora olan ilgisi ve desteği her geçen gün artarak devam ediyor. Değerli desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Şehrimizin adını dünyaya duyuracağız

Başkan Toçoğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Kulübümüzün bünyesinde yer alan branşlarda da sevindirici gelişmeler yaşadık. Karate’de, Atletizm’de, Kano’da üst üste başarılar elde ettik. Sporcularımız milli formayla göğsümüzü kabarttı. Sakarya’da gerçekleştireceğimiz ‘2020 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası ile inşallah şehrimizin adını dünyaya duyuracağız. Şehrimizin tanıtımı ve bisiklet kültürünün yerleşmesi açısından çok önemli bulduğumuz organizasyonun, Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleştirilecek olması şampiyonayı daha da anlamlı kılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak, daha sağlıklı bir gelecek için, gerekli imkânları sağlamaya, sporu hayatın bir parçası haline getirmeye devam edeceğiz.”