Reisoğlu Restoranda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile dualarla başlayan programa Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Sakarya Milletvekilleri Zihni Açba ve Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker ve Bekir Dınkırcı, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, İl Müdürü Mutlu Işıksu, İl Müftü Vekili Yunus Acar, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, daire müdürleri ve Şehit yakınları katıldı.

179. yaşına giren Jandarma Teşkilatımız dâhil güvenlik güçlerimizin içinden bu aziz Vatan uğruna nice unutulmaz Kahramanların Şehitlik mertebesine yükseldiğini ya da Gazi ünvanını aldığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Milletimizin bağrında yaşayan evlatlarınız, bize bu vatanı kurtararak teslim ettiler. Bu mekânda huzur içinde, hiçbir korku ve endişe duymadan orucumuzu açtık. Bunu elbette Şehitlerimize ve Gazilerimize borçluyuz. Bu vatanı bize armağan eden, bugüne kadar da huzur içinde yaşamamızı sağlayan yegâne gücümüz, kudretimiz Şehitlerimizdir. Onların sayesinde biz buralarda rahatız, geleceğe güvenle hiçbir endişe duymadan bakıyoruz. Sabahlara kadar nöbet tutan askerlerimiz, evlatlarıyla vedalaşarak mesleğini ifa eden güvenlik güçlerimizin sayesinde rahatız.

Şehit Kaymakamımızın babası da burada. Evladını bu vatanın bağrına feda etmiş. Allah cümlemizin şefaatlerine cümlemizi nail eylesin İnşallah. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, bünyesinde bulundurduğu birimleri aracılığıyla Şehit ve Gazilerimizin işlerini takip ederek her ailemizle yakinen ilgileniyor. Bu akşam hem Valiliğimiz, hem Jandarmamız hem de ASPİM ortaklaşa iftar verdiler. Biz de kendilerine her konuda destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Şehitlerimiz nasıl ki milletimize emanet ise, bizler de sizlerin evladınız olarak sizleri birer emanet olarak görüyoruz. Her türlü istek ve dileğinizde yanınızdayız, isteğiniz bizler için bir emirdir. Allah sizlere başka acılar göstermesin.

Birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi, yatağımızda rahat ve huzurlu bir şekilde uyumamız, ezanlarımızın her daim yankılanması için canlarını ortaya koyan Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Onlar bu toprakların bizlere yurt olarak kalması için gözlerini kırpmadan bu yola baş koyup büyük bir mertebeye ulaştılar. Bazı karanlık güçler bizi bu topraklardan ayırmak için devamlı planlar yapsa da, kahraman Şehit ve Gazilerimiz onların oyunlarını bozmuş ve ülkemiz birçok savaşta büyük zaferler kazanmıştır. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır, haklarını ödeyemeyiz. Biz onları göremesek de onlar bizlerle birliktedir. Şehitlerimiz kendileri için büyük mükâfatlar olduğunu bildikleri için bu yola baş koydular. Zaten Şehitlerimiz mükâfatları görünce, ‘Yarabbi bana tekrar can ver, yeniden Şehit olup tekrar huzuruna geleyim’ diyeceklermiş. Bu söz bile her şeyi anlatmaya yetiyor. Allah bizi birbirimizden ayırmasın.

Yaklaşık 25 gün önce Ramazan ayına kavuştuğumuz için mutluyduk, geçtiğimiz günlerde ortasında mağfiret var, ne güzel dedik ve artık günahlardan arınma zamanı olan sonlarına doğru gidiyoruz. Rabbim gelecek yılki Ramazan’a da bizleri birlikte kavuşturur İnşallah.




Türkiye coğrafyasının yüzde 92'sini kontrol ve denetiminde bulunduran, ülkemizin bekası, birlik ve beraberliğimizin teminatı haline gelen Jandarma teşkilatımızın 197. yıl dönümünü de bu vesileyle kutluyor ve onlara da tüm güvenlik güçlerimiz ile birlikte üstün başarılar diliyorum. Rabbim bizleri ayırmasın, Şehitlerimize rahmet eylesin, sizlere de sağlıklı ve huzurlu bir ömür nasip eylesin" dedi.

Masaları gezerek şehit aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, programın sonunda Jandarma Teşkilatı mensupları ile bir araya gelerek görevlerinde başarılar diledi.