Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ın 13 Ocak'ta Sakarya'ya gelerek Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adaylarını açıklamasının ardından , Eski Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Belediyesi başkan adayı gösterilmişti. Sofu'nun aday gösterilmesinin ardından ilçede siyasetin rüzgarı hiç dinmeden devam ettiği şu günlerde.

Sofu dan boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna Aday Adayı olan Avukat Hasan Serbar Baykal getirildi. Bir önceki gün ilçe merkezinde bulunan Mustafa Asım Pasajı yöneticisi Osman Yazıcı ve Pasaj esnafı tarafından Cumhur İttifakı adayı Ali Kemal Sofu ve Yönetimine sabah kahvaltısı davetinde bulunuldu.

Kahvaltıya Aday Ali Kemal Sofu ve Yeni İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ile yönetimi katıldığı kahvaltıda, katılımcılar düşüncelerini Osman Yazıcı aracılığıyla dile getirdiler. Çayların içildiği, sohbetlerin edildiği kahvaltı sonrasında, bir teşekkür konuşması yapan Aday Ali Kemal Sofu, davet ve musafir perliklerinden ötürü teşekkürlerini dile getirdi , partisi , şahsı ve hendek için oy istedi.