AK Parti Adapazarı İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Hizmet konusunda kimse bizim elimize su dökemez” dedi. Milletvekili Üstün ise âkil insanların Sakarya ziyaretini provoke etmek isteyenlere yönelik, “Türkiye’yi artık darbeciler, çeteciler yönetmiyor. O devirler kapanmıştır. Türkiye artık demokratik bir hukuk devletidir. Hukukun dışına çıkan herkes adalet önünde hesap verir. Kimse memleketimizi karıştırmaya kalkışmasın” diye konuştu.
Adapazarı Danışma Meclisi
AK Parti Adapazarı İlçe Danışma Meclisi toplantısı AKM’de gerçekleşti. Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile teşkilat mensupları katıldı.
Uyum içinde çalışıyoruz
Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Mustafa Ak, Adapazarı teşkilatı olarak mahalle mahalle gezdiklerini ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirtti. Ak konuşmasında, “Adapazarı teşkilatı olarak Büyükşehir Belediyemizle, teşkilatımızla uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahallelerde kahvaltılarda ve akşam toplantılarında vatandaşlarımızla bir araya geliyor, sorunlarımıza çözüm yollarını hep birlikte arıyoruz. Teşkilatımızla uyum içerisinde birlikteliğimizi muhafaza ediyoruz.” diye konuştu.

Sokak hayvanlarına çözüm
Ak’ın ardından söz alan Süleyman Dişli ise, “Ozanlar’da Adapazarı Belediyesi tarafından yürütülen kapalı pazaryeri hakkında ve diğer çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Dişli, “Şehrimizde farklı noktalarında sokak hayvanları ile ilgili şikâyetler geliyordu. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışma başlattık. İnşallah bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Ozanlar’da yürüttüğümüz kapalı pazaryeri çalışmasını da en kısa sürede tamamlayacağız.” dedi.
Hizmetler ortada
AK Partili belediyelerin hizmet çıtasını her geçen gün daha yukarıya çektiğini dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasında önemli mesajlar verdi. Başkan Toçoğlu, “İlçe belediyelerimizle hep birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan start verdiğimiz projeleri tamamlarken öte yandan yeni projeler geliştiriyor, şehrimizin yaşam kalitesini yükseltecek hizmetleri hayata geçiriyoruz. Hizmet konusunda AK Partili belediyelerle diğerleri mukayese edilemez. İstatistikler, hizmetler ortada. Bugüne kadar kim ne yapmış çıksın anlatsın. Biz bunlara takılmadan işimize bakacağız. Daha büyük işlere imza atacağız. Ülkemizde barış ve kardeşlik sürecine katkı sağlayıp Türkiye’nin daha da güçlenmesini ve büyümesi için çalışacağız. Birileri Sakarya’da da ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Biz bunlara asla aldırış etmeden işimize bakacağız” ifadelerini kullandı.
Terör sorunu
Milletvekili Ayhan Sefer Üstün yaptığı konuşmada terör konusunda sürdürülen çalışmalara değindi. Üstün, “İnsan hakları komisyonu olarak Türkiye’nin terör sorununu çözüme kavuşturması için sürdürülen çalışmaların içerisindeyiz. Biz de komisyon olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Terörden kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bugün Başbakanımız, hükümetimiz akan kanı durdurmak için büyük risk almış, gövdesini ortaya koymuştur. Ancak sürecin başında barıştan söz eden CHP ise, işler yoluna girmeye başlayınca U dönüşü yaptı. CHP âkil insan kurulsun dedi kurulan böyle bir oluşum sonrası her türlü çamuru atmaya başladı.” dedi.
Türkiye eski Türkiye değil
Âkil insanlar heyetinin 45 bin TL maaş aldığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Üstün, “Âkil insanlar konusu ile ilgili ortada ciddi bir bilgi kirliliği var. Âkil insanlara her türlü iftira atılıyor. 45 bin TL maaş aldıkları iddia ediliyor, böyle bir şey yok. Âkil insanlar Sakarya’ya da gelerek görüşlerini açıklayacak. Biz diyoruz ki, destek olmak isteyen destek olur. Karşı çıkan da medeni bir şekilde fikrini açıklar. Birileri kalkmış haddini bildireceğiz diyor. Bakın arkadaşlar açık bir şekilde söylüyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil.
Türkiye çetelerin hâkim olduğu, karanlık güçlerin oyun kurduğu bir ülke değil. O günler geride kaldı. Sakaryalı kardeşlerimizin barış sürecine desteği yüzde 70 oranında. İnanıyorum ki bu destek daha da yukarılara çıkacaktır. Kimse durumdan vazife çıkarmaya kalkmasın. Kimse bayrak sevgisini, memleket sevgisinin arkasına sığınıp memleketi karıştırmaya kalkmasın. Bu devirler geride kalmıştır, buna fırsat vermeyiz. Sözü olan çıkar hukuk çerçevesinde düşüncesini ifade eder. Hukukun dışına çıkan herkes adalet önünde hesabını verir. Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmuştur. Türkiye’ye barışın gelmesinden rahatsız olan, yas tutanlar var. PKK biterse biz de biter miyiz diyerek endişe duyanlar var. Buradan açık bir şekilde söylüyorum. PKK sorunu biterse marjinal gruplar da bitecektir.” diye konuştu.
Bizim derdimiz var
Toplantıda son olarak konuşan İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Teşkilat toplantılarımız disiplin ve ahenkle tüm hızıyla sürüyor. Seçimlere her zaman hazırız. Şehrimizi ve ülkemizi ilgilendiren konuları yakından takip ediyoruz. Teşkilatımızı büyütmek için oylarımızı artırmak için daha fazla çalışacağız. Asla yaptığımız işleri yeterli görmeyecek hep daha fazlasını yapmak için mücadele edeceğiz. Bugün AK Parti ülkemizin temel meselelerine karşı sinek öldürmek değil bataklık kurutmanın mücadelesini vermektedir. Biz kimin ne yaptığıyla çok ilgilenmiyoruz. Biz ciddi meselelerle uğraşıyoruz. İlçelerimiz, şehirlerimiz kalkınsın ülkemiz her alanda çok daha gelişmiş bir ülke olsun. Bizim derdimiz var. Biz muhalefet gibi laf değil hizmet üretiyoruz. Üretmeye de devam edeceğiz. Daha yapacak çok işimiz var.” ifadelerini kullandı.