Cumhuriyet Halk Partisinin 100 bin öğretmen adayının atamasını sağlayacak kanun teklifinin dün Meclis Genel Kurulunda AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Engin Özkoç, Hükümetin ataması yapılmayan öğretmenlerin yanı sıra memurlara verilen zam oranları, hava meydanlarında grev yasağı gibi kararlarla çalışanları sefalete sürüklediğini belirtti. 
Basın toplantısına katılan ataması yapılmayan öğretmenler, çalışma haklarının gasp edildiğini vurguladı.

ÖZKOÇ: SESİNİ DUYUR TÜRKİYE

Özkoç, TBMM Basın Toplantısı odasında düzenlenen toplantıda, muhalefet partisi olarak bütün ezilenlerin, hakları gasp edilenlerin sesi olmaya çalıştıklarını kaydederken, siyasi iktidarın mağdurlarının da toplumsal refleks göstermeleri gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Komisyonu toplantısı sırasında iktidar partisi milletvekilleri tarafından nasıl saldırıya uğradıklarını, yerde tekmelendiklerini hatırlatan Özkoç, mücadelelerinin devam edeceğini, bütün demokratik taleplerin öncüsü olacaklarını ancak mağdurların da daha fazla ses çıkarmalarını beklediklerini ifade etti. Türkiye’de bir Recep Tayyip Erdoğan diktatörlüğü kurulduğunu belirten Özkoç, demokrasi güçlerinin harekete geçmesinin, Türkiye’nin sesini duyurması gerektiğini vurguladı. Özkoç,  “16 Haziran günü emeğin kenti Zonguldak’ı özgürlüğün de kenti haline getirmek için bir miting düzenliyoruz. Tandoğan’da olduğu gibi, bu miting de bütün ezilenlerin, mağdurların kürsüsü olacaktır. Türkiye’nin sesini duyurma vakti gelmiştir” dedi.

BAŞBAKAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Basın toplantısında Başbakanın 2002 yılında İzmit, Gaziantep, Samsun ve İstanbul’da yaptığı konuşmalarda “boşta öğretmen adayı kalmayacak” vaadi hatırlatılarak, CHP’nin hazırladığı kanun teklifinin bu vaatlerin yerine getirilmesinin gereği olduğu belirtildi. Başbakan, Mayıs 2002 İzmit'te yaptığı mitinde şunları söylemişti: “Şu sisteme bakın hele ülkede 72 bin öğretmen açığı var sen sınavla öğretmen seçiyorsun hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin göreve başlasın önüne niye engel koyuyorsun.” Haziran 2002 yılında Gaziantep’te yaptığı konuşmada, "Yahu bir sürü bölüm öğretmeniniz boşta geziyor resim öğretmeni matematiğe, müzik öğretmeni beden dersine giriyor niye öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor o zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri yazık değil mi öğretmen almıyorum de bu evlatlarım okumasın boşuna ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak” demişti. Aynı yıl Samsun’da yaptığı konuşmada ise, “Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına, siz merak etmeyin biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğinizde ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam korkun olmayacak çünkü sınav olmayacak" demişti. Basın toplantısında, AKP’nin 2002 yılında iktidara geldiğinde ataması yapılmayan öğretmen sayısı 72 binken, aradan geçen on yılda ataması yapılmayan öğretmen sayısının 350 bin’e yaklaştığı vurgulandı.