MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata 24.06.2013 günü Sapanca İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe teşkilatının tam kadro hazır bulunduğu ziyarette, Geçtiğimiz dönem Milletvekili ve Belediye başkan adayı olan Oya Arapoğlu, Belediye meclis üyeleri Kadir yıldız, Hüseyin Mercan ve Aslıhan tutucu Topaloğlu ’da hazır bulundular. Kutluata Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile tek tek tokalaşarak tanıştı. Sapanca’da milletvekili ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten İlçe başkanı Berat Taner, Milletvekili Kutluata’ya ilçe teşkilatının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeni yönetime başarı dileklerini sunan Kutluata; Sakarya’da hangi gazeteye veya internet haber sitesine baksam, her yerde MHP Sapanca’yı görüyorum. İlçe teşkilatının bu kadar kısa süre içinde Sakarya’nın siyasetinde yerini almasının büyük bir başarıdır. Sizleri canı gönülden kutluyorum. Sizlerden Çalışmalarınız hakkındaki incelikleri diğer teşkilatlarımızla da paylaşmanızı rica ediyorum. Dedi.
 
 
Kutluata’dan Sapanca Muhtarlar Derneğine Ziyaret.
 
Kutluata, İlçe teşkilatı ziyaretinden sonra Muhtarlar derneğini ziyaret etti.
Muhtarlar Dernek Başkanı Tolunay kösemen Kutluata’yı makamında karşıladı. Dernek Başkanı Tolunay Kösemen’den muhtarların sıkıntıları ve beklentilerini dinleyen Kutluata; mali kaynaklar halkındır, kimseye yedirmeyiz, hakkını layığı ile savunduktan sonra kazanmamak imkânsızdır. Örnek olarak yanık köyü muhtarı Sibel Baykal’ı göstererek hükümetin ağzına demir leblebi gibi takılmış ve hak savunulduğunda galip gelmenin yolunu göstermiştir. dedi. Muhtarlar 2-B arazilerinin hiçbir neden gösterilmeden TOKİ’ye devredilip hak sahiplerine verilmemesinden şikâyet ederken. Kutluata TOKİ adı kullanılarak bir yağma olayı vardır. Bu olay yandaşlara verilecek hazır arsaların saklanması olayıdır. Sizlere bu konularla ilgili yardımlarımızı her zaman göstereceğiz ama öncelikle bir şikâyet oluşturmanız gerekmektedir. Dedi
 
 
Kutluata’dan Sapanca Çarşı Esnafına Ziyaret.
 
 
Daha sonrasında çarşı içinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Kutluata’nın gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğu gözlendi. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Kutluata, biraz daha sabredin, önümüzdeki seçimlerde MHP ve AKP alışveriş merkezlerindeki merdivenler gibi olacaktır, biri aşağı inerken bir diğeri hızla yukarı yükselecektir dedi. Kutluata esnaf ziyaretinden sonra Sapanca’dan ayrıldı.