Serbes: İkinci Öğretim öğrencileri SAÜ’den açıklama bekliyor

GÜNDÜZ ÇALIŞIP EĞİTİM MASRAFLARINI KARŞILIYORLAR

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan öğrencilerin bu konuda mağduriyetlerinin dile getirilmesini istediklerini belirtti. İkinci öğretimi tercih eden öğrencilerin çoğunluğunun, gündüz çalışıp akşam eğitimine devam ettiğini kaydeden Serbes, “SAÜ’nün, ikinci eğitim derslerini gündüz yapılan birinci eğitim ile birleştirmesi bir çok öğrenciyi mağdur etti. Bu konuda öğrencilerden yoğun şikayet alıyoruz. İkinci eğitimde okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğu gündüz çeşitli işlerde çalışıp akşam ikinci eğitimde okuyordu. SAÜ’nün aldığı kararla bu öğrenciler zor durumda kaldı. Eğer, üniversite yönetimi kararını değiştirmezse bir çok öğrenci eğitim masraflarını karşılamak için çalıştığı işlerden ayrılmak zorunda kalacak. Bu da hem çalışıp hem okuyan öğrencileri mağdur edecek.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE DANIŞILMADI

İkinci eğitimde okuyan öğrencilerin, böyle bir karar alırken kendilerine danışılmamasına tepki gösterdiklerini vurgulayan Serbes, açıklamasına şöyle devam etti: “İkinci eğitimde okuyan öğrenciler tüm planlamalarını buna göre yaptıklarını belirtiyorlar. Derslerin gündüze alınmasıyla tüm planlarının alt üst olduğunu ifade ediyorlar. Ayrıca bu öğrenciler 522,50 TL harç ücreti ödemişler. Eğer gündüz devam edeceklerse, ikinci eğitime mahsus olan bu harç parasını da üniversitenin iade etmesi bekleniyor. Konu sadece para da değil. Öğrenciler en çok hiçbir bilgilendirme yapmadan ve görüşleri sorulmadan böyle bir karar alınmasına tepki gösteriyorlar.”

MAKUL BİR ÇÖZÜM BULUNABİLİR

Ender Serbes, üniversite yönetimi ve ikinci eğitimde okuyan öğrencilerin temsilcileri ile bir araya gelip makul bir çözüm bulunabileceğinin altını çizerek açıklamasını şöyle tamamladı: “Eğer üniversite dayatma yapmadan belki derslerin gündüze alınması konusunda gerekçelerini anlatsaydı konu bir sorun haline gelmezdi. Ancak hiçbir şey için geç değil. Üniversite yönetimi ve öğrenciler bir araya gelip konuşarak belki makul bir çözüm bulunabilir. Öğrencilerin beklentisi de bu yönde. En azından bu konu ile ilgili SAÜ öğrencileri ve kamuoyunu bilgilendiren makul bir açıklama yapabilir.”