Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Hendek’te ikilik  yaratmak isteyenlerin sevinçlerinin kursağında kalacağını söylediler. İnci ve Sakal Hendek’te ayrı ayrı adayları destekleri iddiasının doğruyu yansıtmadığını ifade ettiler.
 
Sarı, teşkilatın adayı

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, ilçe başkanlığı aday tespiti süresince kendisinin herhangi bir müdahalesinin olmadığını belirterek, “İlçe Başkanlığı seçimi öncesi mevcut ilçe başkanımız Şenay Sakal, bana gelerek üçüncü dönemini tamamladığını, Hendek Teşkilatının kadın kolları, gençlik kolları ve üst yönetimiyle yaptıkları görüşmeler sonunda İlçe Başkanı olarak yıllardır teşkilat içerisinde görev yapan Sefer Sarı’yı görmek istediklerini söylediler.  Sefer Sarı’yı aday olarak çıkartan İlçe Başkanı Şenay Sakal ve Hendek teşkilatıdır. Bu seçim süresine müdahil olmadım. Hendek Teşkilatı’na mensup hiç bir arkadaşımızla da bu konuda bir görüşmem olmadı.


 AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Beyefendi beni arayarak Hendek’te ilçe başkan adayı olarak kimi görmek istediğimi sordu. Bende bu konuda fikir beyan etmeyeceğimi ilçe başkanı olarak kim olursa olsun onunla çalışacağımı söyledim. Bana ısrar ederek bir isim zikretmemi istedi ve ben yine bir isim söylemeyeceğimi belirttim. “dedi.


Aksu’ya hasta ziyareti

Başkan İnci şöyle devam etti: “Ankara’ya giderek Abdülkadir Aksu’yla bu konuyu konuştuğum ifade edilmektedir. Ankara’ya Abdülkadir Aksu’yu görmeye gittim ama yaptığım ziyaret eski İçişleri Bakanı olan ve özel bir dostluğum  olan Abdülkadir Aksu’nun dizinden geçirdiği bir ameliyat sonrası yapılan hasta ziyaretidir. Şaban Dişli ile bu konu kesinlikle konuşulmadı. Bu konuda yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır.  Şenay Sakal’ı öğrenciliğinden bu yana tanırım. Benim kardeşimle İmam Hatip Lisesi’nde beraber okudular.  Ve daha sonra siyasette birlikte olduk. 10 yıl boyunca dört dörtlük bir ilçe başkanlığı yaptı.  Onunla bağımız siyasetin çok ötesindedir. Hendek’te yıllardır örnek bir teşkilat ve örnek bir belediye vardır. Teşkilat ve belediye arasındaki uyum kıskandıracak düzeydedir. Ve bu uyumu, bu gönül birlikteliğini bozamayacaklar. “
“Biz, söyleyeceğimizi söyledik”

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal’da Hendek’teki gönül birlikteliğinin bu tür nifak tohumlarının yeşermesinin mümkün olamayacak kadar sağlam olduğunu söyleyerek, “Biz bu davada yıllardır beraber yürüyoruz. Bu yürüyüşle Hendek Teşkilatını Türkiye’de bir numara yaptık.  Gece gündüz demedik, yaz kış demedik çalıştık. Konuşanlar konuştuklarıyla kalırlar. Bu konuda biz söyleceğimizi söyledik.”diye konuştu.