Konu ile ilgili yaptığı açıklamada başkan Dursun, kadınların çok becerikli, fedakar ve azimliler. Sadece içindeki cesaretlerin ortaya çıkması gerek. Ak Parti hareketi ile kadınların sosyal hayata daha çok atıldığını, siyaset arenasından çalışma alanına çok daha fazla kadın faaliyetinin kaydettiğini belirtti. Ak parti hareketi kadına başarma cesareti verdiğini belirten başkan; "şimdi ise güzel İstiklal Marşımızı en güzel, duygulu ve anlamlı okuyan annemizi seçeceğiz" dedi. 
"Burda birinci olmak önemli değil, önemli olan bende varım diyebilmek" dedi. "Başvuruları Ak Parti ilçe binamızda kabul ediyoruz, evli olan yaş sınırı olmadan herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz" dedi. Başvuru tarihi 25 ocak son tarihi olduğunu belirten dursun, 27 ocak 2012 de ise Hendek Ticaret kültür merkezinde ise yarışmanın yapılacağını belirtti. 25 ocakta ise son başvuru tarihinin bitiminin ardından her katılımcının katılabileceği, bilgi ve eğitim yapılacağı edebiyat öğretmeni eşliğinde bir eğitimin verileceği belirtildi.
Buyrun hanımlar birlikte yarışalım diyen başkan bu tür yarışmaların farklı konularda da yapılacağını belirtti ve yarışmada birinci, ikinci, üçüncüye hediyeler verileceğini, birinci olan yarışmacının ise Sakarya'da ilçemizi temsil edeceğini açıkladı.  Kongremize bayan milletvekili Ayşenur İSLAM' ında katılacağını ifade etti