İlçemiz Hendek’te 2023 Genel Seçimleri ve 2024 yerel seçimler için geri sayım başladı.

Sayaçlar geriye doğru çalışırken zaman ileriye doğru akıyor.

Genel Seçimler için 360 gün 1 yıllık geriye sayım periyoduna gelinmesi ne 88 gün kaldı.

Her yerel seçimde olduğu gibi son düzlükte Milletvekili aday adayları ve adayların açıklandığı, partilerin hazırlıklarını hızla sürdürdükleri şu günlerde Milletvekilliği hevesi içinde olan muhtemel adaylar da çalışmalarına başladı. 

Partiler bugün seçim olacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyorlar, fakat son sözü seçim hakları ile vatandaşların söyleyeceği, oyların kişiler odağında ilerlediği ilçemizde Siyaset yapan ve Şu anda Milletvekili olan kişilerin yeniden aday gösterilmeleri kaçınılmaz olsa bile seçimlerde büyük oynamalar yaşanması bekleniyor.

Özellikle kamu anketlerine yansıyan sonuçlara bakıldığında içinde bulunduğumuz zam ve ekonomik koşullarda düşünüldüğünde gelecek 1,5 yıllık süreçte son düzlüğe giren seçmen bütünlüğünün bir çok partiye resti çekebileceği düşünülüyor.

Sakarya’da yer alan Siyasi Partilerin ve Hendek İlçe Temsilcilerinin Vekil Hamleleri ile bir sonraki yıl yapılacak olan Seçimlerdeki Belediye Başkanı adayı ve adayları üstünde büyük bir rol oynaması bekleniyor.

Genel Seçimlerde Vekil Çıkaramayıp hüsrana uğraması durumunda ise Hendek Belediye Başkanlığının da  Baskın olan partiler ile birlikte büyük rol oynaması muhtemel görünüyor.

Hendek Belediye Başkanlığı ve Muhtarların belirleneceği Yerel seçimler için sayılı günler kala  vatandaş yapılmış ve yerine getirilmemiş hizmetler ile ilgili düşüncelerini bu günlerde şekillendiriyor.