Sakarya İli Hendek İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle İlçe genelinde çeşitli faaliyetler yürüten Hendek Chp ilçe başkanlığı bir dizi ziyarette bulunarak Hendek Cumhuriyet Alanı Atatürk anıtın da tören düzenlendi.


Düzenlenen Törene İlçe Başkanı Metin ÖZTÜRK , Yeni adaylığını açıklayan Başkan Adayı Reyhan AZAK , Kadınlar Kolu Başkanı Nevin ŞEŞEN ve parti üyeleri katıldı. 

Düzenlenen törende basın açıklaması şöyleydi.

“Bu gün burada, ezilen kadınlara destek olmak için toplanmış bulunuyoruz. Biliyoruz ki; hayatın her alanında bir kat daha fazla baskı altındadır. Kadınlara sokakta, köyde, fabrikada şiddet ve sömürü had safhadadır. Ancak, Bu baskı ve sömürü düzenini yok etmek için çabalatın artması gerekir. 

Bilindiği üzere bu gün, 8 Mart’da işci kadınlar, Kılara Zetkin önderliğinde Amerika’da, “Eşit işe ücret” şiarıyla genel greve gitmişlerdir. Ne var ki; Amerikan sanayisini elinde tutan tekelci kapitalistler, gün bitmeden direnişi kırmak üzere vahşi saldırılar düzenlemişlerdir. Fabrikalar basılarak işçi kadınlar dövülmeye, öldürülmeye başlamıştır. Dünya emekçi kadınların lideri Kılara ZETKİN, bir kamyonetin arkasına bağlanarak, yaşamını yitirene kadar sokaklarda süründürülmüştür. İşte bu nedenle 8 Mart’da emekçi kadınlar, tüm dünyada bir günlük iş bırakma eylemi yapmaktadırlar.

Maalesef sendika sefaletinin yaşandığı ülkemizde emekçi kadınlar, bırakın iş bırakmayı, günün anlamından dahi bihaber bırakılmaktadırlar. 

Yaşadığımız ilçede emekçi kadınlar sendikasız ve sigortasız olarak 300 lira gibi ücretlerle çalıştırılmaktadır. Köy kadınları, üretimde, hak ettikleri yerde değiller.

Bir Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları olarak, ezilen kadınların yanındayız. Biz kadınların kurtuluşunu Cumhuriyet Halk Partisi kadın kollarında örgütlenmesinde görüyoruz. Hepinizi tüm ezilen kadınlar adına selamlıyoruz”
Şeklindeydi.