Chp  Hendek’te   Yaklaşan Yerel seçim Öncesinde ‘Yerel Seçim Konulu’ toplantı  düzenledi. Oldukça geniş katılımlı yapılan toplantıya katılım yoğun oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), yaklaşan yerel seçim öncesinde, üye bazında yapılacak ön seçimler için düzenlenecek toplantılardan birincisi Hendek’te düzenlendi.

Hendek Chp ilçe Başkanlığı toplantı salonunda yapılan danışma toplantısı öncesinde Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç,Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Hendek İlçe Başkanı Selami Karakadı ve CHP üyeleri  toplantı öncesinde yaptıkları esnaf ziyaretlerinde Hendek merkez esnafıyla selamlaştılar  ve  esnafların sorunlarınu dinlediler.

Hendek Chp ilçe Başkanlığı toplantı salonunda  yapılan toplantıya,Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütlerinden yaklaşık 250 katılımcının katıldığı danışma toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ‘yerel seçimler’ konulu toplantı da ilgili önerini sunmak üzere katılımcıların konuşmalarıyla başladı.

BİRLİK VE BERABERLİK

Prof.Dr. Ersin Altıntaş’ın düşüncelerini aktarmak üzere yaptığı konuşmada, “ Bugün Hendek’te AKP’nin yaptığı işler, önceden CHP’nin başkanlık yaptığı döneminde temelini attığı projelerdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hendek’te tekrar başarılı olup gerçek projelere imza atmamız gerekmektedir “ diyen Altıntaş, ülkedeki eğitim ve terör konularındaki sıkıntıları da dile getirerek CHP’nin yerellerdeki örgütlenmesi için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

CHP’li  HENDEK ESKİ BELEDİYE BAŞKANI KAMIŞOĞLU: UMUDUNUZU YİTİRMEYİN

Toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Hendek Belediyesi Eski Başkanı Kamil Kamışoğlu, “ Benim aday olduğum dönem Anavatan Partisi yurdun birçok yerinde başarılara imza atmaktaydı. Bizler, Hendek’te sadece 40 delege ile  başkanlığa halkımızla beraber yürüdük. O dönemlerde insanlar bizlere ‘40 delege ile ne yapacaksınız‘ diye gülüyorlardı fakat biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmemiştik. Çok büyük sıkıntılar çektik fakat inandığımız için başardık. Bugün burada söyleyeceklerimizin arasında; ön seçimle belirleyeceğimiz kişilerde aday profilinde aradığımız özelliklerin önemine dikkat etmeli ve seçtiğimiz insanlara da sahip çıkmalıyız” sözlerini ifade etti.

Konuşmacıların ardından söz alan CHP Hendek İlçe Başkanı Selami Karadayı, “ AKP iktidara geldiğinde ‘komşularla sıfır sorun’ dedi. Şimdi sonuç ne: ülkemiz ve bölgemiz uluslar arası güçlerin oyun sahasına dönmüş durumda. Ülkemiz ve kardeşlerimiz üzerine oynanan bu oyunlarda AKP hükümeti ve başbakan, taşeron rolü üstlenmiş adeta kraldan çok kralcı kesilmişlerdir.

İleri demokrasi ve basın özgürlüğüne vurulan ketten bahseden Karadayı, “AKP iktidara geldiğinde insan hakları, demokrasi gibi kavramları dillerinden düşürmüyorlardı. Ülkemize bakın, demokrasi nerede? Bunlar adına ‘ileri demokrasi’ dediler. Basın eleştiri mi yapıyor? Kolayı var, inceleyin hesaplarını. Gazeteci istemediği konuları haber mi yapıyor, bir yerlere çomak mı sokuyor. Kolayı var! Ara patronunun işine son versin. Hâlâ akıllanmadı mı, üstüne vazife olmayan işlere mi karışıyor. Kolayı var! Tak kelepçeyi, uğraşsın dursun. Nasıl olsa ileri demokrasinin adaleti var! Peki sendikalar? Emekçi örgütleri? Ne yazık ki onların nefesi çoktan kesilip meydanlardan zindanlara postalanmışlardır. Kalanları da yönetmekte zorlanmadılar, ileri demokrasi sağ olsun. Ya sade vatandaşa ne mesaj veriyorlar: ‘ kömürü, makarnayı al, oyunu ver. Sesini de çıkartma, işimize karışma.

Biz senin adına en doğruyu bilir, yaparız.’ edasındalar. Çünkü bunlar istiyor ki; biz ne söylersek herkes alkışlasın! Biz ne yaparsak herkes kabullensin! Herkes bize biat etsin, boyun eğsin. Yok öyle yağma! Mazimize bir bakmalarını tavsiye ediyoruz. Bu partiyi kuranlar, bu ülkeyi kuranlar, yedi düvele boyun eğmedi. Bu gün taşeronlara mı boyun eğecek. Şunu herkes çok iyi bilsin ki bu iş böyle gitmeyecek. Gün gelecek, devran dönecek. Hem de o günler hiç uzak değil. “ diyen Hendek ilçe  başkanı Karakadı, “ Hendek’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak, “ CHP Sakarya’da yükselişine devam edecek. Biz buna inanıyoruz. Her şey bizim elimizde. Hedefimiz iyi yönetilen bir belediye olacak. Kamu kaynaklarını israf etmeyen daha çok insanımızın faydalanabileceği ciddi projelerle halkımızın önüne geleceğiz. “ şeklinde konuştu.

BORCA BATIRILMIŞ BİR BELEDİYE DEVRALACAĞIZ

Hendek Belediyesi’nin şova yönelik işleriyle belediyeyi borç batağına sapladığını ifade eden Karadayı, “ Biliyoruz ki, borca batırılmış bir belediye devralacağız. Belediyemiz, Sayın Belediye Başkanının kişisel hırs ve koltuk iddiaları için büyük şehre bağlandığından bütçesi sınırlıdır. Ancak tüm bunlar üstesinden gelinemeyecek problemler değil. Yeter ki birlik olalım, birlikte çalışalım. Hedefimiz belediye başkanlığıdır ve bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.“ dedi. 

Chp Hendek İlçe Başkanı’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “ İl Danışma Kurulu sonrası ilk danışma kurulu toplantımızı Hendek ilçemiz gerçekleştiriyor. 23 Eylül’de Serdivan İlçe Teşkilatımızda danışma kurulunu gerçekleştirecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, bu danışma kurullarıyla çıkan sonuçlarla her zaman halkımıza enerji vermeye, onlara yön tutmaya devam edecektir. Bu vesileyle sayın İlçe Başkanım ve Hendek Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.

KELEŞ: GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Alınan ön seçim karar süreci ve kararın neticesini anlatan Keleş, “ 1 Eylül 2012’de İl Yönetim Kurulu, sayın vekilim Engin Özkoç ve 16 ilçe başkanım ile yaptığımız görüşmeler neticesinde tüzüğümüzün 61.maddesinin ‘illere ilçe başkan adaylarını seçme hakkı parti meclisi tarafından verilir’ ibaresine nazaran sayın vekilim, 16 ilçe başkanım ve 21 yönetim kurulu üyemiz Sakarya’da Büyükşehir Belediye başkanlığı hariç tüm belediye başkanlarını, tüm ilçe belediye meclis üyelerini, tüm il genel meclis üyelerini ön seçimle belirleme kararı almıştır. Bu karar, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Örgütü’ne hayırlı uğurlu olsun. Geleneklerimize geri dönmemiz lazım. Bizim geleneklerimiz AKP zihniyeti gibi birilerinin ekonomileri sebebiyle insanları bir yerlere getirmek değildir. Bizim geleneklerimiz, ağacın köklerini her zaman ağacın yapraklarından hissettirmektir. Her üyemiz sandığa gidecektir. Hendek’te 760 civarında üyemiz bulunmakta, ön seçimi üyeler bazında yapacağız.


Sayın Hendek Belediyesi Eski Başkanıma teşekkür ediyorum. 40 tane delegeye 2 tane başkan adayı sandığa girdiler. 760 tane üye, 10 tane, 5 tane, 2 tane başkan adayı olsun, hiç önemli değil biz sandığa gideceğiz. Çıkan sonuçla hepimiz o aday etrafında birleşeceğiz. Kırılmalar, darılmalar olmadan insanları gruplandırmadan Cumhuriyet Halk Partisi’ni belediyede başarıya ulaştıracağız. Geleneklerinden ayrılan Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar geleneklerine kavuşturacağız. Bu noktada İl yönetimi tarafından broşür hazırlayacağız, tüm üyelerimize mektup yazacağız, tüm üyelerimize broşür göndereceği ve tüm broşürlerimizi Sakarya halkına tek tek dağıtacağız.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Üye Ol Başkanını Kendin Seç projesiyle birlikte kapılarının herkese açık olduğunu belirten CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “ Bu partiye üye olmak isteyen insanlarımıza kapılarımızı her zaman açıktır. Geldiğimiz gün itibariyle diyoruz ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin il ve tüm belde- ilçe örgütlerinde kapılarımız herkese açık. Yeter ki dürüst olsun yeter ki namuslu olsun yeter ki ülkesini vatanını sevsin. “ dedi


43 PROJEYİ KAMUOYUNA SUNACAĞIZ


Hazırlanan sosyal projelerle ilgili projelerin kamuoyuna ve CHP üyelerine sunulacağını ifade eden Keleş, “ Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi olarak verdiğimiz sözlerden birisi de bilim kuruluydu. Şu anda il yönetimimiz yerel seçimlerle ilgili sosyal projeler noktasında 43 tane proje hazırladı. En yakın zamanda tüm ilçe başkanlarımızla bunları konuşacağız. Bunlarla ilgili değerlendirmede bulunup tüm üyelerimize ve kamuoyuna sunacağız. 24 saat hizmetinizde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman birlik beraberlik içerisinde olduğunu biliyorum.” sözlerini ifade etti.


ÖZKOÇ: SIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un  seçim nasıl kazanılır sorusuna cevaben Hendek İlçe Örgütü Eski Başkanı Selçuk Gedikli ve yeni başkan Selami Karadayı’yı kürsüye davet etmesinin ardından, “ İlçe Danışma toplantısı yapılıyor. Bir önceki ilçe başkanımız ve daha sonra seçimle gelen ilçe başkanımız. Böyle bir toplantının yönetimini eski ilçe başkanımızın yapmasını tercih etmişler. Bununla ne demek istiyor, diyor ki biz birlik beraberlik içerisindeyiz. Diyor ki, biz seçimlerde gece, gündüz demeden birlik- beraberlik içerisinde çalışacağız diyor. Örgütümüz 34 yıl sonra, AKP’nin kendisine ben en güçlüyüm dediği zamanda gençlerimiz, kadınlarımız bütün partililerimiz ev ev dolaşarak, insanları ikna ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin tek kurtuluş yolu olduğunu anlattılar ve milletvekili seçtiler. Sıra belediye başkanlığındadır.” dedi.


Birlikten doğacak inanca vurgu yapan ve beraberlik çağrısında bulunan Özkoç,” Hiç kuşku duymayın, bu birlik ve beraberlik sözde değil özde olursa, Cumhuriyet Halk Partililer kucaklarsa Hendek te bizi kucaklayacaktır İktidar partisi ülkeyi pazarlayıp Amerika’ya peş keş çekmektedir. Suriye’ye gireceğiz diyor. Suriye’ye niye giriyorsun Irak’a girsene. Suriye’den gelmiyor ki PKK’lılar Irak’tan geliyor. Irak’tan gelenler evlatlarımızı şehit düşürüyor. Obama rica etmiş sayın Başbakan’a konuş diye. Obama, rica etmiyor emrediyor. Dış İşleri Bakanı’na gel buraya diyor. Bir milletin duruşu olmazsa bir ülkenin duruşu olmaz. Bir ülke nasıl duracağına karar vermezse, başka bir ülke ona nasıl duracağını söyler. Bugünkü iktidar, Türkiye’nin nasıl duruş sergileyeceğini Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama’nın iki dudağı arasına bırakmıştır. Bu vatana ihanettir, bu vatanın geçmişine ihanettir.

Cumhuriyet Halk Partisi buna izin vermeyecektir. Buna izin vermeyecek kudret, yedi düvelin Türkiye’yi işgal ettiği dönemde Mustafa Kemal ve arkadaşlarının içinde bulunduğu inanç ve azimdir. Bu inanç ve azim, bizde mevcuttur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, hiç kimsenin acaba yapabilir miyiz buradan bir çıkış var mıdır diye düşünmesin. Sizler olduğunuz sürece ne başbakanın ne de o’nun yandaşlarının gücü Türkiye’ye yetmeyecektir. Buna biz engel olacağız ama bu salonu doldurduğunuz gibi birbirimizi anlayarak, birbirimizin eksiklerini ortaya dökmeden milletin karşısına çıkarsak o zaman bu millet, bize inancını arttıracaktır. “