Kongreye AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik, Koordinatör Vekil Zeki Aygün, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal,  AK Parti Kurucu Üyesi Cemal Kamacı, belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına eski il başkanlarından  Davut Terzioğlu  delegeler tarafından  önerge ile teklif edildi ve divan başkanı oldu.

Muhtar bile olamaz dediler, bugün dünya lideri

Divanın oluşumunun ardından yaklaşık 10 yıldır, üç dönem Hendek İlçe Başkanlığını başarılı bir şekilde devam ettiren ancak parti tüzüğü gereği dördüncü kez ilçe başkanlığına aday olamayan Şenay Sakal, kürsüde yaptığı konuşmasında katılımcıların yeni yıllarını kutladı, Başkanlığı döneminde yapılan faaliyetlerden örnekler veren Başkan Sakal   “Birilerinin muhtar bile olamaz dedikleri ve şu an dünya lideri konumunda olan Tayyip Erdoğan Başkanlığında kurulan AK Parti’de şükürler olsun üç dönem ilçe başkanlığı yapma şerefine nail oldum. Ve onun deyimiyle bizler on yıldır gördük ki bu ülkede hiç bir şey eskisi gibi değil ve inşallah olmayacak. Kendi adıma şunu açıkça ifade ederimki 10 yıldır ilçe başkanlığı dönemimde hiç bir seçilmişle problem yaşamadım. Geldiğimiz noktada AK Parti karanlığı, karanlık güç odaklarını bitirmiş, ülke düze çıkmış, dünyada söz sahibi bir ülke konumuna yükselmiştir. “Dedi.

Hata yapmamaya büyük önem gösterdik

Sakal, Başarıların kısa zamanda unutulduğunu ama başarısızlıkların ömür boyu konuşulduğuna atıfta bulunarak; “ Biz Hendek teşkilatı olarak şu anda mükemmeliyetlik derecesine ulaştık.10 yıl içersinde gençliği ile kadın kolları ile yönetimi ve seçilmiş belediye başkanıyla, il genel ve belediye meclis üyeleriyle kardeşhane  geçindik ve hata yapmamaya özen gösteren, soru işaretlerinin yaşanmadığı bir teşkilat olduğumuza inanıyorum.”diyen Başkan Sakal’ın basında kendisine atfen söylenenlere yanıtı da çok sert oldu.

Kongre bizim düğünümüzdür

Şenay Sakal, “ Benim görev süremde  hiç bir siyasi ile ilçe teşkilatımla  aramda en ufak bir sorun yaşanmadı. Bugün neden sorun çıkartılmaya çalışıldığını merak ediyorum. Bu kongre  bizim düğünümüzdür. Düğünümüzü cenaze evine kimse çeviremez. Buna asla müsaade etmeyiz. Biz bu makama, herhangi bir makama sıçrayalım diye oturmadık. Bize emanet edildi emanete sahip çıktık. Kurda, kuşa yan baktırmadık. Bakmaya çalışanlarında gözlerini kör ederiz. Çünkü biz biriz, bütünüz. Biz burada asla bir makama geleceğiz diye tavır takınmadık, Biz başbakanımız doğrudur diye peşindeyiz, bu ülkeye sevdalıdır diye peşindeyiz. Yanlış gördüğümüzü  kusura bakmayın uyarmak zorundayız. İnanan insan uyarmak zorundadır. Biz bu davaya böyle gönül verdik. Bu davaya ihanet edenleri, bu davada bir partilinin, bu partiye oy verenin, bu partiye gönül verenin, gönlünü kıracak, gönlünden şüphe geçirecek bir hareketi kim yaparsa yapsın buna hakkımızı helal etmeyiz. Hepinizden helallik istiyorum. Eğer bu kardeşinizin bu teşkilat üzerinde zerre kadar hakkı varsa  sonuna kadar ben hakkımı helal ediyorum. Bir tek kişiye hakkımı helal etmiyorum. Hendek AK Parti Teşkilatı  dimdik ilin ve genel merkezin peşindedir. Bu oylara da yansımıştır. Bu Türkiye birinciliğine ulaşmış 100 kişiden 35 kişiyi üye yapan bu teşkilat ülke düzeyine yansımıştır. Çünkü biz biriz, bütünüz.   Artık bundan böyle ilçe başkanı olarak değil partimin bir dostu olarak yoluma devam edeceğim.”diyen Sakal, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’den de helallik istedi.

Birlikteliğimiz birilerine batmıştır

Kürsüye gelen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, salonu dolduran katılımcılara seslenerek; “ Bu salonda benim pirim olarak Cemal Kamacı ağabeyimi görüyorum. Siyasette olanların diğerlerinin hepsi benden sonra başlamıştır. Bu birlikteliğimiz birilerine batmıştır. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Hendek Teşkilatı, Başbakanımız cezaevine girerken, “Bu şarkı burada bitmez” yazılarını  ilçenin her yerine astı. Bundan dolayı mahkemeye verildik, ceza aldık ve cezasını ödeyen bir ilçe Hendek. Hep ilklere imza attık. Türkiye’de Başbakanımız tarafından ilk defa büyük toplu açılışların yapıldığı bir ilçe Hendek. 3 Kasım 2002’de seçim olacağının açıklanmasının ardından Başbakanımızın, Genel Başkan olarak “Her şey sizin için” sözünü ilk kez Selman Dede Mesire Alanı’nda ifade edip, yine “ Her şey Türkiye için “ sloganını da burada söylemiştir “Dedi.

Başkan İnci’nin gönüllerde bir sultan olduğunu ifade eden Başkan İnci;  “Siz bunu yıkamazsınız. Çünkü bu Taraklı’da da, Karasu’da da, Geyve’de de,  Adapazarı’nın merkezinde de böyledir. Neden derseniz?  Çünkü biz çalıştık, biz insanımızın hizmetkârı olduk. Biz dürüst ve mert şekilde siyaset yapan olduk. Başbakanımızda öyle yapıyor biz onu taklit ediyoruz. Pakistan’da, Van’da, Özbekistan’da, Sakarya’da  biz varız. Türkiye ve dış ülkelerde yürüme engellilere tekerlekli sandalye, görme özürlülerine  teknolojik okullar yaptık. Bizde ayrı gayri yok, biz bir bütünüz, biz hep birlikteyiz. Sadece yönetimde olan arkadaşlarımız değişmiştir. Bu yeni yönetim bizim vizyonumuzdur, biz onların başarılı olması için daha çok gayret edeceğiz” Dedi.

Nereden nereye, Birileri bunu iyi bilsin

 Kongreye katılan AK Parti Kurucu Üyesi Cemal Kamacı’da, nereden nereye geldik diyerek  sözü eskilere getirip, salonda nostalji yaşanmasına neden oldu. Başbakan Erdoğan ile arkadaşlığını, siyasete nerde başladığını ve nereye geldiğini, Ali İnci ile ne şekilde tanıştığını anlatan Kamacı, milletvekillerine seslenerek sitemde  ve uyarıda bulunmayı ihmal etmedi. Kamacı; “Çok uzun yoldan geldik, çok uzak yollara gideceğiz bunu birileri çok iyi bilsin.”diyerek parti tüzüğünü çok iyi bildiğini, tüzüğe göre her delegenin aday olma hakkı bulunduğunu ancak bugün birileri tarafından partinin yanlış yönlendirildiğini iddia etti. Kamacı,  “Bu yaptığınız yanlıştır. Kim olursa olsun yanlış yapmamalıyız, yapanlar varsa da uyarmalıyız.” Diye konuştu. Kamacı, konuşmasını Ahde vefa adlı bir kompozisyon okuyarak sonlandırdı.

Birlik, bütünlük

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, birlik ve bütünlüğe dikkat çeken konuşmasında

“ Hendek Teşkilatı her zaman bir bütün olmuştur. Yeni yönetimiyle de yine ilklere imza atarak yoluna durmadan devam edecek. Şenay Başkan, Hendek’in sıkıntılarını zaman zaman bizlere aksettirmeden gece gündüz koşturmuştur. Tüzüğe göre dönemini doldurmuştur. Bizler büyük bir aileyiz. Yeni Hendek İlçe yönetimine görevinde başarılar diliyorum “ Dedi.

Büyük bir aileyiz

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu bir konuşma yaparak “Kongrelerin birer bayram havasında geçmesini istedik. Yeni yönetim sizlerin destekleriyle, verilen görevleri layıkıyla yapabilirler. Hendek Teşkilatı nice organizasyonlara imza atıp, nice mitingler gerçekleştirmiştir. Hendek o kadar güzel, coşkulu ve hassasiyetle çalıştı ki, üye sayısında da Türkiye birincisi oldu. Teşkilatta çalışanları her zaman motive eden, dertleriyle dertlenen İlçe Başkanı Şenay Sakal’a da teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bugün Türkiye’nin ufukları aydınlanırken bizler büyük bir aile olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz “ Dedi.

Ali Kemal Sofu tek aday

Yeni AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da kendisini tanıtarak, Hendek’in yükselen çıtasını daha da yükseltmek için gayret göstereceğini söyledi.

İnci’den, Sakal’a tablo

Kongre sonunda Başkan İnci, İlçe Başkanı Şenay Sakal’a tablo hediye etti. İlçe Teşkilatı da Başkan Sakal’ hediye verdi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 420 delegenin bulunduğu Hendek İlçe Teşkilatı’nda,  Hendek AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu başkan oldu.

Kongreye katılanlara aşure ikramı yapıldı.