Serbes: Çocuk parklarını inşa etmek kadar bakımlı ve güvenli tutmak da önemli

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, belediyelerin vatandaşın ihtiyacı olan çocuk parklarını inşa etmelerinin önemli bir hizmet olduğunu ancak sonrasında bu parkların bakımlı, temiz ve güvenli olmalarını sağlamanın çok daha önemli olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ GÜVEN İÇİNDE OLMALI

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Sakarya genelinde geçmişten bu güne birçok çocuk parkları yapıldığını, ancak bu parklarda bulunan oyun gurupları ve ekipmanların zamanla bakımsız kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekti. Bazı çocuk parklarındaki salıncak, kaydırak ve diğer oyun guruplarının arızalı olduğunu dile getiren Serbes, “Parklardaki oyun guruplarının sağlam olması bu parklarda oynayan çocukların sağlığı ve güvenliği için çök önemli. Vidası gevşeyen ya da kopmak üzere olan, bir salıncak, bir kaydırak veya başka bir oyun gurubu istenmeyen kazalara sebep olabilir. Çocuklarımız ciddi şekilde yaralanabilir. Çocuklar gevşeyen, kopan bu vidaları, çürümüş ahşap kısımların arızalarını fark etmeyebilir. Bu bakımdan parklarda bulunan oyun guruplarının düzenli bir şekilde kontrol edilmesi hayati önem taşıyor.” diye konuştu. 

BELEDİYELER EKİP KURABİLİR

Belediyelerin sorumluluğu altında bulunan parklar için bir ekip kurması önerisinde bulunan Serbes, şunları kaydetti: “Belediyeler bünyesinde oluşturulan bu ekipler, ihbar beklemeden düzenli olarak çocuk parklarında bulunan oyun guruplarının sağlam, güvenli ve çalışır durumda olup olmadığını kontrol edebilir. Sağlam olmayan oyun guruplarını orjinaline uygun bir şekilde tamir eder ve periyodik bakımını yapar. Bu şekilde çocuklarımız güvenli bir şekilde yaralanma tehlikesi olmadan gönül rahatlığıyla oynayabilir. Çocuklarımız her şeyimiz. Onların sağlığı ve güvenliği her şeyden önce gelir. Bu bakımdan belediyelerin bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. Üzücü bir olay yaşandıktan sonra alınacak tedbirlerin hiçbir kıymeti olmayacaktır.” 

BAKIMLI, GÜVENLİ VE TERTEMİZ OLMALI

Serbes, ayrıca parkların sürekli olarak temiz ve bakımlı tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Sakarya genelinde çok güzel parklar yapılıyor. Ancak çok yeni olmalarına rağmen parkların içinde kullanılan ahşap ekipmanlar hiç verniklenmemiş. Verniksiz olan tüm ahşap malzemeler dış mekanlarda çok hızlı deforme oluyor ve çürüyor. Ekipmanlardaki kırık, kopuk metal, ahşap ve plastik her türlü parçalar tek tek hassasiyet ile elden geçirilmeli. Ayrıca park içlerindeki yollar, kaldırımlar da bakımsız kalmamalı. Belediyelerimizin vatandaşın ihtiyacı olan bu parkları inşa etmesi çok güzel bir hizmet ancak sonrasında bakımlı, temiz ve güvenli olmalarını sağlamaları ise çok daha önemli.” şeklinde konuştu.