Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)İl Yönetimi ve Kadın Kolları, Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi’ni ziyarette bulundu.


CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İl Kadın Kolları Başkan Füsun Çetin, İl Yöneticilerinden Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muammer Yavuz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Azize Çeroğlu ve İl Eğitim Sekreteri Yüksel Büyükakten, Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi’ni ziyaret etti.


Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Engellilere ‘Engel’ Olmamalıyız” başlığı altında hazırladığı proje ve hizmetler hakkında kısa bilgiler aktaran İl Başkanı Ecevit Keleş,” Ülke nüfusunun yüzde 13’üne tekabül eden engelli vatandaşlarımız, eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama hayatın her alanında ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Cumhuriyet Halk Partisi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına vakıftır ve yaşanmakta olan sorunlara tüm çözümlerini üretmiştir.”dedi. Ecevit Keleş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin engelliler ile ilgili konularda engelli örgütleriyle birlikte çalıştığını, engellilerle ilgili karar alma süreçlerine örgütlerin etkin katılımları sağlamak için yasal düzenlemeleri yapacağını belirtti.


Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Sadettin Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sakarya’da sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek sorunları dile getirdiği STK Meclis’lerinin örnek teşkil ettiğini ve sorunlara yönelik üretilen çözüm önerilerinin büyük önem taşıdığını söyledi.