Sakarya’nın vatansever gençleri olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizde teröre karşı buluştuk. Basın açıklaması öncesinde tüm şehitler anısına bir TGB üyesi arkadaşımız Dağlıca Türküsü seslendirdi.

TLB Sakarya İl Yöneticisi Yiğit Demir konuya ilişkin:

“Çanakkale zaferin de görülmüştür ki , Türk milleti el ele verince kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir. Çanakkale zaferi Türk ve dünya tarihi için dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaşarak , Viyana önlerinden itibaren Anadolu’ya doğru sürekli gerileyen imparatorluğu esas kurucusu unsuru olan Türk milletinin verdiği onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer kurtuluş savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp milletçe yeniden doğuşunun başlangıcıdır.

Büyük Türk milleti yeniden Emperyalist kuşatma altındadır dışardan ve içerden Türk milleti ayrıştırılmaya vatan toprakları parçalanmaya çalışılmaktadır. Ancak Türk ordusu bu bölücü faaliyetlere izin vermemektedir ve terörü ve emperyalizmi silahla ezmektedir. Meclisimizden, HDP saflarından, Türk askerini arkadan vurmaya kalkanlar bilsin ki Mustafa Kemal'in askerleri olarak buna asla izin vermeyeceğiz.
Nasıl ki o yıllarda 15’liler cephede mücadele verdiyse biz de vatanı bölmeye çalışanlara karşı mücadele vereceğiz. HDP'yi kapatacağız, terörün kökünü kazıyacağız! Türkiye liseliler birliği olarak hepimiz Eren Bülbülüz Mehmetçiğin bir adım gerisindeyiz.

Kravatlı teröristler, mecliste barındıkça teröre karşı kesin başarı elde edilemez. Milletimizin iradesi, HDP'yi çoktan mahkum etmiştir. Diyarbakır anneleri, kepenkleri indirmiştir. Bizde Türk gençliği olarak, Sakarya'nın vatansever öğrencileri olarak HDP terörüne geçit vermeyeceğiz.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, dün, kutlu bir haber vererek hepimizi sevindirmiştir: HDP'yi kapatma davası açılmış, 600 yöneticisi hakkında siyaset yasağı istenmektedir. HDP, açılmamak üzere kapatılacaktır. HDP'yi kapatma davası, Türkiye'nin davasıdır, Türk gençliğinin davasıdır, insanlık davasıdır. Diyarbakır Anneleri, şehit ve gazi aileleri, askerimiz, polisimiz ve Türk gençliği başta olmak üzere bütün Türk milleti bu davanın müştekisidir, tanığıdır, davacısıdır.

Bu dava; Fıratların, Necmettinlerin, Aybükelerin, Fethi Sekinlerin, Eren Bülbüllerin davasıdır. Tüm milletimizi, 7 Nisan'da Ankara'daki mitingimize davet ediyoruz. Yargımızın cesur ve kararlı adımları arkasında birleşmeye davet ediyoruz.” dedi.