Allah’ın gücüne gidecek işlerden hep kaçındık
 
AK Parti Sakarya 23. ve 24. dönem milletvekili Erol Aslan Cebeci Gençlik Kolları’yla bir araya geldi.
 
Bir yaşam biçiminin sesiyiz
 
Dış politika ve ekonomi alanındaki çalışmaları ve analizleriyle bilinen Erol Aslan Cebeci Gençlik Kolları ile birlikte toplantı düzenleyerek, gençlere deneyim, tecrübe ve tespitlerini aktardı. AK Parti’nin bir yaşam biçiminin partisi olduğunu ifade eden Cebeci, “biz de herkes kadar pragmatizmden anlarız, fakat biz insan tarafımızla, insandan anladığımızla hareket ediyoruz.” Dedi. Amerika ve Avrupa’dan Türkiye’ye hayret ve takdirle bakıldığını bununla ilgili yüzlerce makale yazıldığını söyleyen milletvekili Erol Aslan Cebeci Türkiye’nin ekonomik kalkınması hakkında ise şöyle konuştu: “ 2001 Türk ekonomisini dünyanın en iyi beş ekonomistinin önüne koyun ve bugünkü ekonomik duruma ulaşmak için hangi modelin uygulanacağını sorun. Sizi temin ederim ekonomistlerin tamamı böyle bir modelin, böyle bir başarının mümkün olmadığını söyleyeceklerdir. Arkadaşlar, bu başarının sırrı çok açıktır, biz parti olarak ufak, gündelik hesaplardan kaçındık ve Allah’ın gücüne gidecek, kul hakkına girecek hiçbir iş yapmadık.”
 
Türkiye ilgi odağıdır
 
Kendilerini ANAP’a benzetenlere ve AK Parti’nin de ANAP gibi dağılacağı iddialarını komik bulduğunu söyleyen Cebeci: “ AK Parti’nin kuruluşu ve iktidarı arasında çok az bir süre var. Ayrıca AK Parti girdiği her seçimde oyunu yükselterek iktidarını sürdürmüştür. Böylesine bir güç ile, milletin böylesine güvendiği bir siyasi parti ile diğer partileri kıyaslamak pek makul değil.” dedi. Düşünce kurulu SETA’nın Washington temsilciliğini de yürüten Erol Aslan Cebeci, Birleşik Devletler’de sadece Türkiye üzerine doktora yapan yüzlerce öğrencinin olduğunu ve Türkiye’nin uluslar arası arenada artık müthiş bir itibara sahip olduğunu aktardı.
 
Hassasiyetiniz için teşekkürler
 
Gençlik kollarında görev almanın sorumluluklarından ve partiye getirdiği katkılardan bahseden Erol Aslan Cebeci, gençlik kollarının en önemli fonksiyonunun AK Parti’ye 50 yıllık mensuplar kazandırması olduğunu söyledi. “ Eminim ki hepinizin bu akşam saatinde burada olmaktan çok daha cazip işleriniz vardır. Arkadaşlarınızla oturmak, gezmek, eğlenmek gibi. Fakat sizin burada olmanız ülkenize dair duyduğunu hassasiyetin ispatıdır” diye konuşan Cebeci Gençlik Kollarına başarılı ve istikrarlı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.