AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde tekrar aday olmayan Hatice Yaz, tek liste ile girilen kongrede görevi Gülşen Fatma Dursun’a devretti
AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Hendek Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu Kompleksi Düğün Salonu’nda yapılan kongreye AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Atabek Erdoğan, Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yaz, ilçe başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Hendek Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile partililer katıldı.
Kongre, divan üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Başkan Yaz, duygulandırdı
Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yaz yaptı. Yaz Konuşmasına, annesini kaybeden Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın annesine Allahtan rahmet ve Başbakana da başsağlığı dileyerek başladı. Başkan Yaz “ Dokuzbuçuk yıl sizlerle birlikte çalıştık. Biraz doğduğumuz günden bahsedelim. Siyasete girmeye düşünmüyordum. Taki birgün ev telefonum çalana kadar. O günlerde bir ameliyat geçirmiştim ve çok rahatsızdım.AK Parti  Genel Merkez’inden arandım. Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan bana acil şifalar dileyerek, Hendekli hanımlara selamlarını iletmemi söyleyip, Hendek İlçe Kadın Kolları’nı kurmamı istedi. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamladık ve o günden beri başarılı Genel ve yerel seçimler geçirdik. Sizlerle birlikte bugünlere gelmenin gururunu yaşıyoruz.Hendek’te çok başarılı işler yaptık.Bizler sadece seçim zamanlarında değil sürekli halkın arasındaydık. Bizleri siyasete yönlendiren, çalışmalarımızda hep yanımızda olan Belediye Başkanımız Ali İnci’ye, İlçe Başkanımız Şenay Sakal’a, gençlik ve kadın kolları ile köy ve mahalle temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Son olarak da sizlerden ve özellikle de oğlumdan hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Yeni seçilen yönetimdeki arkadaşlarımı da tebrik ediyor  başarılar diliyorum “Dedi.
Her çalışmanın altında  Kadın Kollarının imzası var

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, Hendek’in her yönden Türkiye’de birincilikler elde ettiğini belirterek “ AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı başarılı çalışmaları ile hep örnek teşkilat olmuştur. Sizlerle birlikte uyum içerisinde çalıştık. Kadın Kollarının çalışmaları ile bugünlere geldik. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz bu makamın onuru
 Na değil, hizmetin onuruna talibiz dedik ve bugünde aynısını diyoruz. Hendek’te ne yaptıysak, o çalışmaların altında Hendek Kadın Kolları’nın imzası vardır. Engellisinden, yaşlısına, hastasına, yollarına kısacası Hendek’in Model Hendek olmasında Kadın Kollarının katkıları büyüktür. Hepinize teşekkür ediyor, yeni yönetime de başarılar diliyorum “ Dedi.
Hendek gücüne güç katacak
AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal da konuşmasına, Başbakanımızın annesinin vefatından dolayı tüm ülkenin başı sağolsun diyerek başladı. Başkan Sakal “ Hatice hanım bizleri çok duygulandırdı. Kendisi ile birlikte çok güzel, uyumlu ve samimi çalışmalar yaptık. Hatice hanımla çalışmak bizim için onurdur. Bizler bugüne kadar güzel teşkilatçılık yaptık. Hatalar yapmış olabiliriz. Yeni seçilen Kadın ve gençlik kolları ile seçilecek olan ilçe başkanı ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.Hendek Halkına hizmette eksiklikler yaparsak hem halka hemde Rabbime hesap vereceğiz. Herkes aldığı görevin hakkını vermek zorundadır. Hendek Teşkilatı nasıl gücüne güç katarak çalışmaya devam edecektir “ Dedi.
Hendek gayretli ve azimli

AK parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Atabek Erdoğan da bir konuşma yaparak “ Hendek Kadın Kolları her zaman çok gayretli ve azimlidir. Her zaman örnek olmuşlardır. Hatice hanım görevi devrederken yerine  yeni bir arkadaş bıraktığı için teşekkür ediyor yeni yönetime başarılar diliyorum “ Dedi.
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da bir konuşma yaparak “ Hepimiz bu ülke için bir şeyleri feda etmeye hazırız. Türkiye şuan lider bir ülke konumuna geldi. Bunda hepinizin emeği vardır. Yeni seçilen yönetime başarılar diliyorum” Dedi.
AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı tek adayı Gülşen Fatma Dursun da kürsüye çıkarak kendini tanıttı. Dursun “ 1999 Yılından bugüne kadar Hendek Teşkilatı’nda çeşitli görevlerde bulundum. Hepinizin bizlere vereceği güvene inanıyoruz ve layık olacağız. Bize verilecek bu görevi canla başla AK Parti’nin, AK kadroları olarak yapmaya söz veriyorum “ Dedi.
Programın sonunda Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hatice Yaz’a altın takarken, İlçe Başkanı Şenay Sakal da teşekkür plaketi verdi.
Konuşmaların ardından delegeler oylarını kullandı. Tek liste ile girilen AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde aday olan Gülşen Fatma Dursun 400 delegeden 257 delegenin oy kullanmasıyla Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.