Yüce ‘hayırlı olsun’ dedi ve açıkladı: “İşçilerimizin refahı için%60 zam yaptık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, belediye personelinin beklediği müjdeyi verdi. Kurumda çalışan kadrolu işçiler için 3 yıllığına imza atıldı ve maaşlarına ortalama %60 zam yapıldı. 

İmzaları atan Yüce,  “Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ilhamla, işçilerimizin refahı ve huzuru için fark talebini kabul ettik. Bu noktada en büyük destekçiniz biziz ve olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kadrolu işçilerin merakla beklediği ve bir süredir üzerinde çalışılan iyileştirme çalışmalarıyla ilgili müjdeyi verdi. AKOM’da yapılan toplu iş sözleşmesinde belirledikleri rakamı açıklayan Yüce, tüm kadrolu işçilerin maaşlarına ortalama %60 zam yaptıklarını açıkladı. Törene Büyükşehir bürokratlarının yanı sıra, sözleşmenin tarafları olan Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir ve sendika temsilcileri katıldı. Bir süredir sendika ve kendileri arasında yürütülen çalışmada, kendi sundukları rakamın üzerinde talep edilen %5’lik bölümü işçilerin refahı ve huzuru için kabul ettiklerini belirten Yüce, personele ekonomik anlamda büyük katkı sunacak olan 3 yıllık sözleşmeyi taraflarla imzaladı. Yapılan toplu iş sözleşmesiyle birlikte işçiler yevmiyesi 200 TL’nin altında olan işçilerin yevmiyesi 200 TL’ye yükseltildi,  maaşlara ortalama %60 zam yapıldı ve sosyal denge payları genişletildi. 

Sakarya'da Başkan 'İşçilerimizin refahı ve huzuru için fark talebini kabul ettik' dedi ve imzaları attı.

“Cumhurbaşkanımız sınıf ayrımı yapmadı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrım yapmadan halk için uyguladığı zam politikasını izlediklerini belirten Yüce, “Sakarya ve Sakaryalılar için hizmet eden, bu uğurda gayret gösteren tüm çalışmaların ve kurumların en büyük destekçisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin sınandığı bir dönemden geçiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimiz ve milletimiz el ele vermiş mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan memur, emekli ve işçi ayrımı yapmaksızın milletimizi enflasyon karşısında ezdirmemek adına çok yüksek oranlarda zamlar yaptı. Enflasyonla mücadele kapsamında fırsatçılığa ve stokçuluğa fırsat vermemek için önemli düzenlemeler getirdi” dedi.

“%5’lik farkı da işçilerimiz için kabul ettik”

Yüce, sendika temsilcilerinin kendi taleplerinin üzerinde istedikleri %5’lik payı işçinin refahı için kabul ettiklerini ifade ederek, “Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak denetlemeler yaparak hemşerilerimizi fırsatçılık karşısında korumaya gayret ediyoruz. İlgili sendika temsilcileriyle yaptığımız istişarelerden sonra devletimizin yaptığı zamlar oranlarında çalışanlarımız için zamlar yapıyoruz. Sosyal denge ve iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde bürokratlarımız ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası temsilcileri bir araya geldiler kadrolu işçilerimizin toplu iş sözleşmeleri için çalışmalar yürüttüler. Bu çalışmalarda prensipte bir anlaşmaya varıldı. Ancak sendika temsilcilerinin arzu ettiği oranla bürokratlarımızın öngördükleri oran arasında %5’lik bir fark ortaya çıktı. Yine refah payı konusu da benzer bir farklılık arz etti” diye konuştu.

Sakarya'da Başkan 'İşçilerimizin refahı ve huzuru için fark talebini kabul ettik' dedi ve imzaları attı.

“Zam ve iyileştirmeler hayırlı olsun”

Yapılan zamla birlikte işçilerin maaşlarına 3 yıl boyunca farklı dönemlerde zam uygulanacağını ve ciddi bir iyileştirme yapılacağını belirten Başkan Yüce, “Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız ilhamla konuya müdahale etti kimseyi kırmayalım düşüncesiyle sendika temsilcilerinin arzu ettiği %5’lik oran ve refah payı farkını işçilerimizin lehine kabul etti. Böylece kadrolu işçilerimiz için 3 yıllık bir toplu sözleşmede anlaştık ve tarihimizde bir ilki gerçekleştirdik. Öncelikle yevmiyeleri 200 liranın altında olan işçilerimizin yevmiyelerini 200 liraya çıkartıyoruz. Bunun üzerine 2022 yılının ilk 6 ayında %20 oranında zam yapıyoruz. Yine 2022 yılının ikinci altı ayında %20’lik zam yapacağız. Böylece kadrolu işçilerimize ortalama %60 oranında bir artış sağlamış oluyoruz. 2023 yılında işçilerimizin maaşlarına ve sosyal haklarına enflasyon +%1 refah payı olacak şekilde zam yapacağız. 2024 yılında ise işçilerimizin maaşlarına ve sosyal haklarına enflasyon +%2 refah payı olacak şekilde zam yapacağız. Yaptığımız zamların ve iyileştirmelerin işçilerimize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı. 

“Alınan karar işçiyi mutlu etmiştir”

Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir, alınan kararın çalışanları mutlu ettiğini dile getirerek, “Öncelikle işçi arkadaşlarımız için bir arada toplanan ve tüm toplantılarımızı barış içerisinde aynı masada yürütmeye vesile olan herkese teşekkürler. Biliyorsunuz bizim bir sloganımız var imzamız işçinin kararıdır. Biz kararlarımızı işçi arkadaşlarımızla görüşüp alıyoruz. Bugün alınan karardan da işçi arkadaşlarımız memnun. İlk yılda ortalama yüzde 60 oranında bir zam almaya hak kazandık. Tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu. İmzalar atıldıktan sonra işçi temsilciler, sendika yönetimi ve kurum personeli Başkan Yüce ile Büyükşehir bürokratlarına memnuniyetlerini ifade etti.