“Bayram sevincinizi, yetimlerimizin sofralarında yaşatın” sloganıyla “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu düzenleyen YÖÇEYDER; kampanya sonucunda yetimler için
14 Dana Kurban kesti. YÖÇEYDER’e hayırseverlerce 1 dana ile Koç bağışlandı.
 


98 hisse

Bu yıl; “Bayram sevincinizi, yetimlerimizin sofralarında yaşatın” sloganıyla yola çıkarak, her yıl olduğu gibi bu yılda “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu”nu düzenleyen Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YÖÇEYDER); kampanya sonucunda yetimler için gelen 98 hisse ile 14 Büyükbaş (Dana) Kurban kesti. YÖÇEYDER’e ayrıca hayırseverlerce 1 büyükbaş (dana) ile 2’de küçük baş (Koç) bağışlandı.
 
Tekbir ve dualarla
YÖÇEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Naci İris; vekalet yoluyla bağışlanan Kurbanları bayramın ilk günü Camili Mahallesi yolu üzerinde bulunan Rami ve Sami Çakır'a ait Çakıroğlu Çiftliği'nde uzman kasap eşliğinde tekbir ve dualarla kesildiğini belirtti.
 
Etler dağıtıldı
Kestikleri Kurbanın üçte birini hemen yetim ailelere dağıttıklarını ifade eden YÖÇEYDER Başkanı Naci İris; geriye kalan kurban etlerini ise önümüzdeki aylarda da sucuk ve kıyma olarak, yine yetim ailelere dağıtacaklarını söyledi.
 
Hayırseverler
Başkan İris; Vekalet verenlerin bazılarına ise 5 kğ kadar da et verilerek, onlarında sofralarında Kurban Bayramını tadını yaşattıklarını dile getirdi. Başkan İris; bu yılda kendilerine vekalet vererek; Bayram sevincinizi, yetimlerimizin sofralarında yaşatan tüm hayırseverlere teşekkür ettiğini söyledi.