Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda ilave 6 madde ile toplam 28 maddelik gündem görüşülürken; 1 ve 8. maddeler dahil olmak üzere ilk 9 madde ve 23 ila 24. maddeler komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. 9 ve 17. maddeler arasındaki 9 madde ile 26 ve 28. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken; 18, 19, 20, 21, 22, 25 ve 27. maddeler ise ittifakla kabul edildi.

Master Plan şehre önemli kazançtır Meclis’te gündem dışı söz alan MHP Grubu Üyesi Metin Ökten, yeni yılın hayırlara vesile olmasını temenni ederek; Ulaşım Master Planı’nın şehir için bir kazanç olduğunu ifade etti. Daha sonra Erenler’de devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında Meclis Üyeleri’ne bilgi vermek üzere kürsüye gelen Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirterek, bu yönde çalışmaların beklenilenden daha hızlı ve güzel bir şekilde ilerlediğini dile getirdi.

Denetim komisyonu üye seçimi Açıklamaların ardından devam eden toplantıda görüşülen 22. madde gereği gizli oylama usulüyle Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu’na 5 üyenin seçimi gerçekleştirildi. Seçim sonuçlarına göre komisyona üye olan isimler ise şu şekilde belirlendi: Yaşariye Döner, Fevzi Kılıç, Süleyman Bektaş, Cahit Çataklar ve Kerim Yüksel.

Poyraz açıklık getirdi Büyükşehir Meclisi’nde görüşülen maddeler arasında, Arifiye’deki plan düzenlemesi konusuna da açıklık getirildi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Zafer Poyraz, 12. maddenin fay hattı ile ilgili yeni bir düzenleme olarak algılanmaması gerektiğini belirterek açıklama yaptı. Poyraz, “Arifiye 1/5000’lik imar planlarında fay hattı bulunmaktaydı. Bizim planlarımızda da fay hattı doğru bir şekilde işlenmişti. Fay hattının işlenmesinde esas olan zemin etütleri raporundaki ekli planlarında fay hattının yeri yanlış. Aslında planlarda doğru. Bizde bakanlığa yazarak bu raporun ekindeki fay hattı paftalarının doğru işlenmesini istiyoruz. Bakanlıktan gelen raporlarda bizim planlarımızda zaten bir değişiklik olmayacak. Ancak planın yürürlüğü açısında bir eksiklik olmasın diye Bakanlığa yazı göndererek zemin etüt raporlarındaki hatların düzeltilmesini istiyoruz. Bunun haricinde bir değişiklik yok. Herhangi bir yanlış anlama oluşmasın” dedi.