“29/12/2014 tarihinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış oldukları çalışmalarda, doğu illerinden temin edilen gümrük kaçağı sigaraların batı illerine götürüleceği ve özellikle yılbaşı öncesi suç gruplarının büyük kazanç sağladığı için sigara kaçakçılığına ağırlık vereceği yönünde alınan istihbari bilgilerin değerlendirilmesi sonucu aynı gün İlimiz Otoban yolu üzerinde yapılan operasyonda, şüpheli E.K. (39)’nın kullanmış olduğu 06 … plaka sayılı kamyonet tipi aracın kasa kısmında yapılan aramada 24.000 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek el konulmuş, araç sürücüsü E.K. (39) hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapılarak adli mercilere intikal ettirilmiştir.


22-30/12/2014 tarihleri arasında son bir hafta içerisinde Uyuşturucu Madde İle Mücadele kapsamında yapılan sokak çalışmalarında; Uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik yapılan 2 farklı operasyonda, toplam 2 şüpheli şahsa Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan işlem yapılmış, H.K. isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, Ç.L. isimli şahıs adli kontrol cezası almış, şahıslardan toplam 743,65 gram Uyuşturucu Esrar maddesi ele geçirilmiştir.

Ayrıcı uyuşturucu madde kullanan ve bulunduran şahıslara yönelik yapılan 9 farklı sokak çalışmasında 10 şahsa Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan işlem yapılmış, bu şahıslardan toplam 134 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir.” denilmektedir.