Çalışma tempomuz hiç düşmeyecek

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen YERELSEN Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve YERELSEN Genel Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yurtiçinde ve yurtdışında birçok program gerçekleştirerek üyelerimizin bilgi ve tecrübelerine yeni değerler ilave ettiğimizi düşünüyoruz. Tempomuzu hiç düşürmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Güral Afyon Hotel’de gerçekleştirildi. Eğitim Programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve YERELSEN Genel Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, YERELSEN’e bağlı belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Afyonkarahisar barış şehridir

Toplantının ilk bölümünde YERELSEN’in faaliyetlerini içeren bilgilendirme sunumunun ardından bir konuşma gerçekleştiren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “YERELSEN toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. YERELSEN olarak inşallah en fazla üyeye sahip olacak ve daha da güçleneceğiz.

Sendikamıza sahip çıkarak her türlü çabayı illerimizde gösterirsek beklenen hedeflere ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi. Afyonkarahisar’dan da bahseden Başkan Çoban, “Afyonkarahisar, 699 bin nüfusa sahip, 18 ilçesi ve 89 beldesi ile Konya’dan sonra en çok belediyeye sahip olan şehrimizdir. Yeni Büyükşehir Yasası ile 49 beldemiz kapatılmış durumda. Son durumda 50 belde ve 18 ilçeye sahibiz. Afyonkarahisar tarihine baktığımızda Afyonkarahisar bir barış şehridir. 500 yıl Ermenilerle, Müslüman Türkler, Rumlar ve Museviler birlikte yaşamışlardır. Afyonkarahisar, çok sesliliğe hoşgörü ile yaklaşmanın en güzel göstergesidir” diye konuştu.


Başarılı Sendika YERELSEN


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve YERELSEN Genel Başkanı Zeki Toçoğlu, 25 Temmuz 2005 yılında kurulan YERELSEN’in istikrarlı adımlarla yoluna devam ettiğini belirtti. Başkan Toçoğlu, “YERELSEN, bir taraftan kuruluş amacına uygun olarak üyeleri adında toplu iş sözleşmesi müzakerelerini yürütme misyonunun yerine getirirken diğer taraftan bir sivil toplum örgütü olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok program gerçekleştirerek üyelerimizin bilgi ve tecrübelerine yeni değerler ilave ettiğimizi düşünüyoruz. Sendika olarak birçok projeye başvurduk, kazandık ve başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Toçoğlu’ndan Teşekkür

YERELSEN çalışmalarının takdirle karşılandığını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Değerli başkanlarımızın sendikamıza kuruluşundan bu yana verdiği samimi destekleri için çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız hizmetlere karşılık siz değerli üyelerimizden gelen takdir ve teveccühlere mazhar olmak, çalışmalarımızdaki azim ve şevki bir kat daha artıracaktır. YERELSEN olarak tempomuzu hiç düşürmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.