Yazar Tatcı Niyâzi-i Mısrî’yi Anlatacak

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 25 Nisan Perşembe günü AKM’de bir konferans gerçekleştirilecek. Yazar Mustafa Tatcı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Niyâzi-i Mısrî” konferansı, saat 20.00’da başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri Nisan ayı programı kapsamında bir konferans gerçekleştirilecek. 25 Nisan Perşembe günü AKM’de düzenlenecek konferansta Yazar Mustafa Tatcı, sûfî tasavvuf edebiyatı ustası Niyâzi-i Mısrî’yi anlatacak. Konferans, saat 20.00’da başlayacak.

“Niyâzi-i Mısrî”

Asıl adı Mehmet olup, 12 Rebiülevvel 1027/8 Şubat 1618’de Malatya’nın şimdi adı Soğanlı köyü olan İşpozi kasabasında dünyaya gelmiştir. Niyâzi ve Mısrî ise mahlaslarıdır. 1655 yılında Halveti Şeyhi Ümmi Sinan’dan hilafet alarak irşada mezun kılınmış, memleketin birçok yerinde vaazlar vererek halkı irşad etmeye çalışmıştır. Türkçe ve Arapça manzum ve mensur on ciltten fazla eseri bulunmaktadır.

Aruz ölçüsü ile yazdığı şiirlerinde genellikle Nesimi ve Fuzuli’nin, heceyle yazdığı şiirlerinde ise Yunus Emre’nin etkisinde kaldığı görülmüştür.