Şehir Hastanesi İçin Çalışıyoruz

Demir-Yol İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “Geçici tedbirlerin yerine, uzun vadeli çözümlerden yanayız. Bu yüzden sağlık alanında Şehir Hastanesi konusunu sürekli gündemimizde tutuyoruz.
Serdivan’da böyle bir hastane inşa edilebilmesi için gerekli bir alan tespit ettik. Şehrimize bir şehir hastanesi kazandırılabilir. Bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim istiyoruz” dedi.

Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, belediye başkanları, Demir-Yol İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Cemal Yaman, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, STK temsilcileri ile çok sayıda sendika yetkilisi ve işçi de katıldı.

ADARAY Önemli Bir Proje

Toplantının açılış konuşmasında söz alan Demir-Yol İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Yaman, “Demir-Yol İş, her zaman doğruları savunan bir hareket olmuştur. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hafif raylı sistem ADARAY önemli bir projedir. 5 Ocak Pazartesi günü ile birlikte Ada Ekspresi’nde seferler de başladı. Şehir merkezinden aktarmalı olarak Pendik’e ulaşım sağlanıyor. ADARAY ve Ada Ekspresinden vazgeçemeyiz. Bu konu şehrimiz için önemlidir. Ada Ekspresi şehir merkezine girmelidir” diye konuştu.

Şehir Merkezi’ne Gelsin

Sakarya’nın Ankara’da çok önemli pozisyonlarda başarı ile temsil edildiğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Enver Toçoğlu, Salih Kılıç, Eyüp Alemdar ve Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay şehrimizi Ankara’da gururla temsil ediyor. Her platformda ifade ediyoruz; Ada Ekspresinin şehir merkezine gelsin istiyoruz. Sadece 3 kilometrelik güzergâh boyunca 5 geçit söz konusu. Trenin bu haliyle şehir merkezine girmesi mümkün görünmüyor. TCDD yetkilileri ile bu konuda yaptığımız görüşmelerde de henüz bir ilerleme sağlanamadı. Biz, Mithatpaşa Garı’ndan itibaren rayların yerin altına alınmasını savunuyoruz” dedi.

Paydaşlarımız Yönetimin Parçasıdır

Hemzemin geçitlerin topografik yapısının da incelenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Toçoğlu, “Bu konuda yapılması gerekenlerin hayata geçirilmesi ile birlikte trenin şehir merkezinde hizmet sunmaya başlamasında herhangi bir sorun görmüyoruz. Demiryolu ulaşımı konusunda şehrimizin fiziki yeterliliklerini önemsiyoruz. Ancak ulaşım potansiyeli konusunda sorunlar var. Ada Ekspresi günde 12 gidiş, 12 de geliş toplam 24 sefer yapıyor. Biz her zaman istişareye inanıyoruz. Tüm konularda yönetime katılımı önemsiyoruz. Değerli paydaşlarımızı yönetimin bir parçası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi Kazandırılabilir

Sağlık konusunda atılabilecek adımlara da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçici tedbirlerin yerine, uzun vadeli çözümlerden yanayız. Bu yüzden sağlık alanında Şehir Hastanesi konusunu sürekli gündemimizde tutuyoruz. Serdivan’da böyle bir hastane inşa edilebilmesi için gerekli bir alan tespit ettik. Şehrimize bir şehir hastanesi kazandırılabilir. Bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim istiyoruz Geleceğin Sakarya’sını birlikte inşa edelim istiyoruz. Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.




Zaman Değişti

Başkan Toçoğlu’nun ardından söz alan Türk-İş Genel Başkanı Atalay ise, “Biz yeterli teknik bilgi ve beceriye sahip olduğumuzu asla gözden kaçırmamalıyız. Ülkemize katma değer sağlayacak adımların başında yeni projeleri, bu ülkenin mühendisleri ve işçileri eliyle hayata geçirmek yer alıyor. Artık zaman değişti. 64 yıl sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı geçtiğimiz hafta Türk-İş’e ziyarette bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de işçilerimizin çeşitli sorunlarını istişare ettik. Her şeyden önce ülkemizde demokrasi gelişmezse, sendikacılıkta gelişemez. Ada Ekspresi bir an önce yer altına alınarak, şehir merkezinde hizmet sunmalıdır. Türk-İş olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Üretim ve İstihdama Katkı
Toplantının son konuşmasını yapan Vali Coş, “Demir-Yol İş Sendikası’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sendikamız kamu düzeninin korunması, üretim ve istihdam sağlanmasında önemli bir paydaştır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Nitelikli aktörler şehrimiz için önemli görevleri yerine getiriyor. Bu vesileyle Demir-Yol İş Sendikası’nın 10. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.