Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler ile bir araya geldi. Elmas Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bölüm başkanları ve akademik personel katıldı.

Emin adımlar Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya’nın üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Elmas, “Öğrenci sayımızı her dönem arttırıyoruz, bu dönem yaklaşık 73 bin öğrencimiz var. Öğrencilerimizi kampüs içerisinde sıkışıp kalmıyor. Şehirde canlı bir atmosfer oluştu. Bu durumla ilgili olarak Üniversitemizin en önemli paydaşı olan Büyükşehir Belediye’sinin büyük katkısı olmaktadır. Öğrencilerimizin en önemli gereksinimi olan ulaşım noktasında belediyemiz çalışmalarını sürekli arttırmıştır. Sakarya, üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir ve bu anlamda şehrimizde çok güzel bir ortam oluşmuştur” diye konuştu.

Algı sorununu aştık Rektör Elmas’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sözlerine yeni akademik dönemin hayırlara vesile olması temennisiyle başladı. Başkan Toçoğlu, “Her geçen yıl büyüyen üniversitemizin bu yılki akademik dönem açılışı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını, tüm öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum. Üniversitemizin katkılarıyla, Sakarya’da çok olumlu bir atmosfer oluşturduk. Öncelikli olarak şehrimizle ilgili bir algı sorununu beraberce aştık” şeklinde konuştu.

Ortak çalışmalar sürecek Konuşmasının devamında Sakarya Üniversitesi ile sağlanan işbirliği ortamının devam edeceğini belirten Başkan Toçoğlu, “Üniversitemiz ve hocalarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zaten uzun süredir üniversitemizle ortak bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle sosyal projelerde birlikte çalıyoruz. Teknopark, Ulaşım Master Planı ve 25 binlik planları üniversitemizin katkılarıyla gerçekleştirdik ve yeni projeleri de yine bu işbirliği içerisinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Biz, üniversitemizin sadece kampüs içerisinde değil şehrimizin genelinde faaliyet göstermesinden yanayız. İnşallah yeni sosyal mekânlarımızla öğrencilerimizin şehrimizde kalmalarını sağlayacağız. Bu sene ki sloganımız, “Üniversite şehri Sakarya”. İnşallah, üniversitemiz ile beraber projeler üreterek, Sakarya’yı üniversite şehri yapma yolunda önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.