Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yatırımlarını sürdürüyor, Arifiye – Hacımercan – Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı devreye alınıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “67 yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlarımıza Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyunu sağlıklı bir şeklide ulaştırmak için gerekli tüm çalışmaları yaptık” diye konuştu.

Su yetmezliği ve bulanıklığa kesin çözüm Hayata geçirilen İçmesuyu İsale Hattı projesinin çok geniş bir coğrafi alanı kapsadığını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Projemiz, özellikle yaz aylarında su yetmezliği yaşayan bölgelerdeki birçok yerleşim birimini bol suya kavuşturacak. Bulanıklık sorununa da kesin çözüm getirecek. Kısa vadede Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre şekilde çalışacak Arifiye – Çaybaşı – Hacımercan İçmesuyu İsale Hattı, en ileri teknolojiler kullanılarak arıtılan içmesuyunu şehrin güney ve doğusunda yer alan 67 köye isale edilecek” şeklinde konuştu.

7,7 Milyon TL’lik yatırım İçmesuyu İsale Hattı projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Bölgenin ihtiyacını karşılayamayan eski hatları yeniledik. 25 kilometre uzunluğunda isale hattı ve 10 kilometre uzunluğunda şebeke hattı oluşturduk. 7,7 Milyon TL’lik yatırımla hayat geçirilen, Hacımercan İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre çalışacak bu hattımızda deneme çalışmaları sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde devreye alacağız. Hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.