BAŞKAN YILMAZER’DEN SAPANCA’NIN GELECEĞİNE İMZA!

Sapanca Belediye Başkanlığı’na seçilmesinden itibaren Sapanca’yı bir eğitim ve kültür kenti yapma parolasıyla hareket eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin Sapanca’ya taşınmasını sağlayarak ilçenin geleceği adına büyük bir yatırıma imza atmayı başardı.

Çarşı merkezinde büyük bir meblağa mal olan fakat inşa niteliği nedeniyle atıl kalma olumsuzluğu bulunan Avm binasının, ek maliyetlerle fakülte yerleşkesi olabilecek şekilde 5000 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak şekilde düzenlenmesini sağlayan Başkan Yılmazer, bina konusunda verilebilecek en olumlu ve ileriyi gören bir karar vermiş oldu. Ayrıca, Turizm Fakültesi binası olarak toplamda 20 milyon lirayı bulan bir maliyete ulaşan Saü Sapanca Turizm Fakültesi, ilçe adına son derece önemli bir yatırımın öncülüğünü de üstlendi.

Sapanca Belediye Başkanı olduğu ilk günden itibaren Sapanca’yı eğitimde üst basamaklara tırmanan bir ilçe formuna kavuşturmaya kararlı olduğunu ve bunu başardığını belirten başkan Yılmazer, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’a da bu anlayışa sunduğu desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Eylül ayından itibaren 1000 öğrenci kapasitesiyle eğitime başlayacak olan Saü sapanca Turizm Fakültesi protokolünün karşılıklı olgun bir anlayışla hazırlanarak imzalandığını belirten Başkan Yılmazer, Sapanca Turizm Fakültesi’nde eğitim görecek öğrencilerin yerel yönetim olarak daima yanlarında olacaklarını, öğrencilerin eğitime başlamalarından itibaren onlara gerek sosyal imkanlar ve gerekse ulaşımla ilgili konularda destek vermeyi sürdüreceklerini ifade ederek, Rektör Elmas’la birlikte Saü Sapanca Turizm Fakültesi’nin ilçeye, Sakarya İli ve Sakarya Üniversitesi’ne, akademik camia ile birlikte ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundular.