Tüm Türkiye Sakarya’yı Konuşuyor

1. Lig takımları taşıma otobüslerle maça seyirci getiriyor. Ama Sakarya halkı bu desteği gönülden veriyor. Seyircimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2. Ligi 18. hafta programı kapsamında Best Balıkesir’i 65-61 mağlup etti. Ligde 2. yarıya güzel bir başlangıç yaptıklarını belirten Koç Mustafa “İkinci yarının ilk maçında galip geldik. Ancak şuanda yüzde 60-65’lik bir performans gösteriyoruz. Daha iyi oynamak zorundayız. Tabii ki hedefimiz kazanmaktı. Bunu başardık. Ancak bu bizim için yeterli değil” diye konuştu.

Gönülden Destek

Derin, “Şuan tüm Türkiye taraftarımızı konuşuyor. Son maçta yaşanan kısa süreli aksaklık, ışıklar söndüğünde söyledikleri şarkı, o güzel ışık şovu. Çoğu kulüpte bunları göremezsiniz. 1. Lig takımları taşıma otobüslerle maça seyirci getiriyor. Ama Sakarya halkı bu desteği gönülden veriyor. Taraftarımız takımlarına destek noktasında bu işi en iyi yapan gruplardandır. Seyircimize çok teşekkür ediyoruz. Onların verdiği moralle Balıkesir maçının son 5 dakikasını 6 kişi oynadığımızı söyleyebilirim” dedi.

Uyum Süreci 

Takıma yeni katılan isimler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Koç Derin, “Şuanda bir uyum süreci içerisindeyiz. Takıma uyum sağlamak kolay değil. 1 aylık zamana ihtiyaç var. Son maçta Kevin’den takıma katıldığından bu yana ilk kez ciddi bir katkı aldık. Caner’in de geldiği henüz 1 hafta oldu, adaptasyon süreci yaşıyor. Onun da zamana ihtiyacı var.  İyi bir oyuncu olduğunu gösterecektir. Son maçta tüm takımın oyunuyla beklediğimiz başarıyı elde ettik” ifadelerini kullandı.

Zorlu Bir Hafta 
Mustafa Derin açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Önümüzdeki maç oldukça önemli. Afyon Belediye oldukça iyi transferler yaptı. Alex Golden’ı ve Reha Öz gibi tecrübeli oyunculara sahipler. Dunn bu maç oynamayacak ama biz sisteme inanan bir takımız.  Zor bir maç olacak. Ama kazanacağımıza inanıyoruz. Daha sonra 3 maçlık zor bir seriye gireceğiz. Sadece bir haftada 3 maç oynayacağız. Şayet bu maçları kazanırsak, ligi ilk 3’te bitirmek garanti olur. Şampiyon olma yolunda önemli avantaj sağlamış oluruz.”