Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yerel Kültür Derneği yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda, Sakaryaspor’la ilgili yöneltilen bir soru üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Toçoğlu, “Birileri ne der diye iş yapmıyoruz. Altyapıya verdiğimiz destekle Sakaryaspor’un geleceğini kuruyoruz. Ayrıca üstyapıya da destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Sakaryaspor’a her türlü desteği veriyoruz
Yerel Kültür Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakaryaspor’u Büyükşehir Belediyesi’nden kopartanların, bugün bir şey yapmamış gibi ortalıkta dolaşmalarına dikkat çekti. Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Sakaryaspor’un her zaman yanında olduklarını söylerken, “Bugün birileri yine Sakaryaspor üzerinden ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Neymiş, Zeki Toçoğlu Sakaryaspor’a uzak duruyormuş, karışmıyormuş. Bunu diyenler kim? Kulüp Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ndeyken, Süper Lig’de mücadele ederken, her sene şampiyonluğa oynarken, “durun bu iş böyle gitmez biz Sakaryaspor’u şehre mal edeceğiz” diye ortaya çıkıp bu işleri takip eden gazeteciler. Dün, “Sakaryaspor’u Büyükşehir’den alıp şehre mal edeceğiz” deyip, bugün, Sakaryaspor’un sıkıntı yaşamasına neden olan gazetecilerde utanma olsa, bugün bunları konuşmazlar. Ama bunlarda utanma yok. İnsanda biraz hayâ olur. Bizim Sakaryaspor’a ne yaptığımız ortada. Altyapıya da destek veriyoruz. Üst yapıya da destek veriyoruz. Bunlarla bu iş olmaz.” diye konuştu.

Sakaryaspor üzerinden siyaset yapıyorlar

   Birilerinin Sakaryaspor üzerinden siyaset yaptığını dile getiren Başkan Toçoğlu, Sakaryaspor’a destek konusunda herkesin iyi niyetle destek vermeye çalıştığını, bunun görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti. Toçoğlu, “Sakaryaspor üzerinden siyaset yapmaya kalkışanlardan kurtulmamız lazım. Bunlar Sakaryaspor’un başarısını mı istiyorlar, yoksa kendilerini tatmin mi etmek istiyorlar? Bakın Büyükşehir Belediyesi olarak Sakaryaspor’un altyapı sorumluluğunu üstlendik. İşin başına, herkesin bu işin uzmanı olduğunu kabul ettiği, bir arkadaşımızı getirdik. Üstyapıya yeni bir otobüs armağan ettik ayrıca altyapıya da iki otobüs tahsis ettik. Şimdi altyapıya tesis yapmak için çalışma yapıyoruz. Milletvekillerimizin, teşkilatımızın, hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın desteğiyle yeni bir stadyum kazandırıyoruz. Rüstemler Tesisleri’ndeki eksikleri giderdik. Ayrıca üst yapıya da imkânlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Toyota, Şen Piliç, SATSO, belediye başkanı arkadaşlarımız, herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor, güzel bir hava oluştu. Ancak tüm iyi niyetli çalışmalara rağmen dün kulübü şehre mal etmek için kulis yapanlar, bugün suyu bulandırmaya çalışıyorlar.” dedi. 

Biz birilerine değil sadece millete hesap veririz


Sakaryaspor’da görev alan herkesi töhmet altında bırakanların, Sakaryaspor’a en büyük kötülüğü yaptığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kim göreve gelse hırsız diyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır böyle, kim ne menfaat temin etmiş, söylesinler. Kimin ne menfaati var Sakaryaspor’dan? Bu anlayış Sakaryaspor’u tüketmiş. İnsanlar Sakaryaspor’a paralarını veriyor, zaman veriyor bir de üstüne küfür yiyorlar, böyle şey olabilir mi, bu kabul edilebilir mi? Dün takımı Süper Lig’e çıkaran başkanı da protesto etmişlerdi. Ama bunlarda utanma yok ki. Sakaryaspor Toyota’dan 500 bin TL aldı ama 2 milyon TL alındığını iddia ediyorlar. Gazeteciyim diyen, ahlaktan bahseden, bu iddia karşısında arar sorar Toyota’dan kaç para alındı diye. Böyle haysiyetsizlik olur mu? Kim Toyota’dan 2 milyon TL almış? Sakaryaspor’un Toyota’dan aldığı para 500 bin TL’dir. Bu arkadaşlara söylüyorum, bizi kimseyle karıştırmasınlar. Biz kimsenin gazına gelmeyiz. Bizim siyaset anlayışımızda acaba birileri ne der diye doğru bildiğimizi söylememek yoktur. Bizim ahlakımız, ilkelerimiz ve siyaset anlayışımız her zaman her ortamda doğru bildiğimizi söylemektir. Biz sadece millete hesap veririz. Milletimize de hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyi yapmayız. Biz işimize bakıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı