Madde Bağımlılıkları ve Kötü Alışkanlılıklarla Mücadele Tepekum Mahallesinde son zamanlarda cami, okul ve çocuk parklarının çevrelerinde madde bağımlısı ve uyuşturucu kullanan gençlerin artmasından dolayı mahalle sakinleri bugünün gençleri yarının geleceği olan çocuklarının bu tür kötü alışkanlıktan kurtarmaları ve bu batağa saplanmamaları için uzmanlarında desteğinle seferberlik ilan etti. Tepekum Mahallesi Yeşil Cami Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Mehmet Nuri İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa olarak düzenledikleri “Madde Bağımlılıkları ve Kötü Alışkanlılıklarla Mücadele” konulu seminer, Tepekum Mahallesi’nde ikamet eden çok sayıda bayanın katılımı ile okulun salonunda gerçekleşti. Geçen hafta erkeklere yönelik verilen seminer, bu hafta bayanların katılımı ile gerçekleşirken, haftaya da mahalle gençlerine yönelik gerçekleşecek.

Konuşmacılar aileleri bilgilendiriyor Sakarya Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şubeden Uzman Polis Memuru Kamil Yemez, Mehmet Nuri İlköğretim Okulu Yardımcısı Serdar Mutlu ve Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, vatandaşlara“Madde Bağımlılıkları ve Kötü Alışkanlılıklarla Mücadele” ile ilgili bilgiler verildi. Konferansa katılan uzmanlar bu kalabalık mahalle sakinlerinin bilgilendirilmesinde organize yapan Yeşil Cami Dernek Başkanı Demir Yaşar, Başkan Yardımcıları Feyzi Odabaş, Mehmet Şahin, Yeşil Cami İmamı Ali Cömert, Mehmet Nuri İlköğretim Okulu idarecilerine ve Şaban Yılmaz’a teşekkür ederek üçüncü kez düzenlenecek konferansa gençlerin iştirak etmelerini istedi.

Müslüman Türk annesi nasıl olması gerektiği Konuşmasında eski aile yapısı örf adet ve gelenek ve göreneklerimizle ilgili örnekler veren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, bu konuda anneleri daha fazla duyarlı olmaya ve onlarla ilgilenmeleri için nasihatlerde bulundu. Müslüman Türk annesi nasıl olması gerektiğini bir kez daha mahalle sakinlerine anlattı. Uzman Polis Memuru Kamil Yemez ise gençlerin ve çocukların madde bağımlısı haline gelmesi için kötü niyetli bu işin ticaretini yapan kişilerin aynı zamanda teröre destek verdiklerini, gençlerin ve çocukları kötü niyetli insanların elinden kurtarmanın yollarını sinevizyon eşliğinde madde bağımlılarının hayatından kesitler göstererek anneleri bilinçlendirdi.