Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Fidancılık ve Peyzaj A.Ş’nin ilk adımını attık. Şehrimize özgü ürünlerin üretim oranını yükselteceğiz. Üniversitelerimiz ile yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçe ilçe ürün desteği başlatacağız. İnşallah şehrimiz üreticisinin, çiftçisinin yanında olacak, tarım potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

“Sakarya’nın tarım potansiyelini hep birlikte arttıracağız”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Avni Uçar, yönetimi ile bir araya geldi. Nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, işbirliği içerisinde Sakarya’nın tarımı için çalışacaklarını dile getirdi. Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ve beraberindeki heyet, Başkan Ekrem Yüce’ye yeni görevinde başarılar dilerken; günün anısına tablo hediye ettiler.

Tarım potansiyeli yükselecek


Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın tarımını kalkındıracak çok önemli adımlar atacaklarını ve bu noktada Ticaret Borsası ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını dile getirdi. Yüce, “Hemşerilerimizin teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladık. İlk günden bu yana yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Paylaştığımız projeler için çalışmalarımıza başladık. Nisan Meclis Toplantımızda Sakarya Fidancılık ve Peyzaj A.Ş’nin ilk adımını attık. İnşallah şehrimiz üreticisinin, çiftçisinin yanında olacak, tarım potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Üretimde verimlilik artacak


Sakarya’nın tarım potansiyelini bildiklerini ve bu potansiyeli en iyi noktaya taşımak için çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Üretimde verimliliği arttıracak adımlarımız olacak. Şehrimize özgü ürünlerin üretim oranını yükselteceğiz. Üniversitelerimiz ile yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçe ilçe ürün desteği başlatacağız. İklimimize uygun ürünlere önem vererek şehrimizde tarımı daha üst seviyelere taşıyacağız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın, çalışmalarımızı kolaylaştırsın” diye konuştu.