Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, Kocaali Belediyesi Başkanı Ahmet Acar, Koop-İş Sakarya Şubesi Başkanı Şevket Ulusinan, Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Cemal Yaman ve STK ve ilçe belediye temsilcileri ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Başkan Toçoğlu’na teşekkür Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOOP-İŞ Sakarya Şubesi Başkanı Şevket Ulusinan, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, üye çalışmaları hakkında sendika üyelerine bilgi verdi. KOOP-İŞ Sendikası’nın çağın gereklerine uygun değişim ve dönüşümü yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan KOOP-İŞ Genel Başkanı Eyüp Alemdar ise, “KOOP-İŞ Sendikası değiştiği oranda gelişen bir işçi sendikasıdır. Bizler emekçiyiz. Aynı tezgâhın başında ter döken insanlarız. Bu birlitelik ve inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesile ile Sakarya’nın değişim ve gelişime büyük katkıları olan ve bizleri bugün yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” derken, Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Cemal Yaman örgüt şemasının belirlenmesi hakkında üyelere bilgi verdi.

Demokrasi için katılım önemlidir KOOP-İŞ Sendikası’nın 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarımızın güçlenmesine ve etkisini arttırmasına çok önem veriyoruz. Yerel demokrasinin güçlenmesi, sivil toplumun güçlenmesi ile de ilgilidir. Türkiye’de işçi hareketinin en köklü temsilcilerinden biri olan KOOP-İŞ Sendikamızın Sakarya’da ciddi bir hareketlilik içerisinde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Hemşerilerimiz önemli görevlerde Konuşmasının devamında genel kurul sonrası göreve gelecek üyelere çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Toçoğlu, “KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürüten Sayın Eyüp Alemdar’ın da başarısı bizi gururlandırıyor. Bu tip önemli görevlerde hemşerilerimizin bulunması bizim için mutluluk vericidir. Sakarya’ya hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.