Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SASKİ’nin yürüttüğü sondaj çalışmalarıyla ilgili güzel haberi paylaştı. Yüce, “Dünyanın en güzel şehri Sakarya, bir cennet olarak kalsın diye 9 ilçede güzel sonuca ulaştık. Doğal kaynaklarımızı gelecek nesillere ulaştırmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Yüce, 2 yılda 9 ilçede yaklaşık 150 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak içme suyuna ulaştıklarını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekipleri, kent genelinde alternatif su kaynağı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Doğal bir cennet konumunda olan Sakarya’daki su kaynaklarını koruyarak gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak için başlatılan sondaj çalışmalarında önemli bir aşama kaydedildi. Başkan Ekrem Yüce, birçok farklı bölgede yapılan sondaj kazılarından sevindirici neticeyi paylaştı. Taraklı, Akyazı, Karasu, Kocaali, Hendek, Pamukova, Geyve, Kaynarca ve Erenler olmak üzere 9 farklı ilçede yapılan sondaj çalışmalarında toplamda 5 bin 500 metre sondaj kuyusu açıldığını ifade eden Başkan Yüce, bu noktalarda 1 ile 50 litre/saniye arasında değişen çok sayıda içilebilir su kaynağına ulaştıklarını açıkladı. 

Sondaj çalışmalarıyla ilgili güzel haberi paylaştı...

“150 bin kişiye yetecek kaynağı hizmete sunduk”

Bulunan kaynağın, yaklaşık 150 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğunu söyleyen Başkan Yüce, “Dünyanın en güzel şehri Sakarya, bir cennet olarak kalsın diye 9 ilçede güzel sonuca ulaştık. Şu ana kadar Sakarya’nın dört bir yanında, birçok sondaj çalışması başlattık. Noktalarda olumsuz sonuç aldığımızda dahi gayretimiz azalmadı. Sürekli olarak analiz yaparak farklı noktalarda toplamda 5 bin 500 metre sondaj kuyusu açtık. Hamdolsun 9 ilçede yerin farklı derinliklerinde su kaynaklarına ulaştık. Uzmanlarımız, buradan aldıkları örnekleri laboratuvarda inceledi ve suların içilebilir seviyede kaliteli olduğunu tespit ettiler. Şunu söyleyebiliriz, göreve geldiğimiz 31 aylık süreçte yaklaşık 150 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak seviyede suya ulaştık, sondajımızı yaparak suyun tamamını halkımızın hizmetine sunduk.”

“Sakarya kaynak konusunda cennet ama korumak zorundayız”

Yüce, doğal kaynakları gelecek nesillere aktarabilmek için gayretle çalışmaya devam edeceklerini belerterek, “Suyun, sadece Türkiye’de değil dünya genelinde tükenme tehdidiyle karşı karşıya geldiği bir ihtiyaç olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Sakarya’mız dağlarındaki kaynaklar, Sapanca Gölü, tertemiz akan dereler ve çaylarıyla bu noktada dünyanın en şanslı şehirlerinden birisi olabilir. Ancak biz bu cenneti koruyamazsak aynı güzelliği evlatlarımız göremeyebilir. Bu anlayışla, şehir genelinde alternatif içme suyu kaynağı üretmek için gerçekten personelimizle, mühendislerimizle, yöneticilerimizle üst düzey bir gayret gösterdik. Doğal kaynaklarımızı gelecek nesillere ulaştırmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.