Elde ettiğimiz sonuçlar için milletimize, teşkilat üyelerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken; İl Başkanı Uncuoğlu, “Milletin sevdasına, milletin feryadına tercüman olduk. Teşkilatlarımız milletimizin hissiyatını anladı, milletin sesini duyurmak için sağlıklı bir zemin hazırladı. İnşallah bu başarıyı, bu teveccühü hiçbir zaman yere düşürmeden, daha da yukarıya taşıyacağımız duasıyla tüm belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi. AK Parti 50. İl Danışma Meclisi, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik, AK Parti 22 ve 23. Dönem Milletvekili Recep Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda AK Partili katıldı.

AK Parti 50. İl Danışma Meclisi AK Parti İl Teşkilat faaliyetlerini içeren video gösterimi ile başlayan toplantıda İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keceoğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu seçim süreci boyunca hayata geçirilen çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirdi. İlçeler arasında en yüksek oyu alan Arifiye’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar’ın konuşmasının ardından SKM Başkanlığı’nın faaliyetlerinin anlatılması ve yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ile dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Milletin sevdasına tercüman olduk 50. İl Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu gerçekleştirdi. Yerel seçimlerde elde edilen başarıyı değerlendiren Uncuoğlu, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışarak, tüm belediye başkanlarımız ve adaylarımızla güzel bir sonuç aldık. Türkiye’nin önüne kurulan büyük tuzağı hamdolsun Türkiye’nin önünden uzaklara taşıdık. İşimiz bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Milletin sevdasına, milletin feryadına tercüman olduk. Teşkilatlarımız milletimizin hissiyatını anladı, milletin sesini duyurmak için sağlıklı bir zemin hazırladı. İnşallah bu başarıyı, bu teveccühü hiçbir zaman yere düşürmeden, daha da yukarıya taşıyacağımız duasıyla tüm belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Oylarımız yükseldi AK Parti’nin Sakarya’da önemli bir yükseliş gösterdiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Söylenecek tüm sözleri 30 Mart’ta milletimiz söyledi. Sakarya’mız ekonomik, sosyal ve yerel hizmet alanında sınıf atladığı gibi elhemdülillah siyasi sonuçlarda da önemli bir yükseliş göstermiştir. Elde ettiğimiz sonuçlar için milletimize, teşkilat üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Hamdolsun ki yerel seçimlerin tüm değerlendirmelerinde ilk ona girdik. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu başarı gayretli, azimli ve samimi çalışmalarımız sonucunda oluşmuştur. Belediye Başkanları ve tüm teşkilat kademelerinin birlik içerisinde çalışmasının sonucunu aldık. Biz, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece daha birçok başarıyı elde edeceğimizden hiçkimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı

Vekillerden teşkilat kademelerine teşekkü Başkan Toçoğlu’nun ardından konuşan AK Parti 22 ve 23. Dönem Milletvekili Recep Yıldırım ise, “Çok şükür ki şehrimizde 17-0’ı gördük. Tüm teşkilat üyelerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuşurken; AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize başarılar diliyorum. Şimdi aldığımız oyların karşılığını vermek için daha çok çalışacağız” dedi. AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, “Çok önemli bir başarı elde ettik. Bundan sonra da bu başarının devam etmesi için daha çok çalışacağız. Danışma Meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.