Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Daha Mutlu Sakarya” sloganıyla yürütülen sosyal hizmet yatırımları devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın büyük destek verdiği, eski terminal arazisinde inşa edilen Sosyal Gelişim Merkezi inşaatı hızla yükseliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Turan ve Ayhan Kardan ile Sosyal Gelişim Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sosyal Gelişim Merkezi İnceleme gezisinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, projenin büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Başkan Toçoğlu, “Daha mutlu bir şehir hedefiyle hayata geçirdiğimiz Sosyal Gelişim Merkezi projesi önemli ölçüde tamamlandı. 3 bin metrekarelik alan içerisinde yer alan merkezimizde kat yapım işleri sona erdi. Şimdi ise, derslik, seminer salonları, kütüphaneler ve sosyal alanların yapımına başlanacak. Donanımı ve mimarisiyle şehrimiz için önemli bir yere sahip olacak projemiz, kısa süre içerisinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

Sosyal projeler üretilecek Sosyal Gelişim Merkezi kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Merkezimizde, insan ilişkilerini güçlendirecek ve sosyal değişimi teşvik edecek sosyal hizmet uzmanları yer alacak. Aile iletişim seminerleri düzenlenecek. Aile ve Çocuk Kulüpleri, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Yaşlı Hizmet Birimi de Sosyal Gelişim Merkezimizde yer alacak. Vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerini daha da arttıracak merkezimiz, insan ilişkilerinde sorun çözme, güçlenme ve özgürleşme odaklı projeler üretecek” ifadelerini kullandı.