Toplam 43 kilometre uzunluğunda Yeşilyurt İsale Hattı’nın döşeme işi tamamlanmak üzere.

Yeşilyurt Arıtma Tesisi’nde ise son montajlar yapılıyor.

SASKİ’nin toplam 7,5 milyon TL’lik Yeşilyurt yatırımları kısa bir süre içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Su Geleceği Garanti Altında

Sakarya’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar altyapı geleceğini inşa ettiklerini söyleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Tüm Sakarya’nın su geleceğini garanti altına almak için çok önemli yatırımları hayata geçiriyoruz.

Yine bu yatırımlarımızdan biri olan Yeşilyurt İsale Hattı ve Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisleriyle şehrimizin doğusunun içme suyu geleceği garanti altına alınmış olacak.

Bu yatırımlarla şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi doğusunda da çeşmelerden uzun yıllar birinci sınıf su akacak” diye konuştu.

İsale Hattının 40 Kilometresi Bitti

Yeşilyurt’ta gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili de bilgi veren Rüstem Keleş, “Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı Projesi kapsamında 43 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeniyor.

Hat döşeme işi tamamlanmak üzere. 40 kilometresi tamamlandı. kalan 3 kilometrelik kısımda kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

Ardından mekanik montajlar gerçekleştirilecek ve bu hattı yılsonundan önce vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Hendek’e de Birinci Sınıf Su

Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi çalışmalarında da sona yaklaşıldığını kaydeden Rüstem Keleş, “Siemens’e yaptırdığımız ve uzun yıllar birinci sınıf arıtma sağlayacak olan arıtma tesisimizde de son montajlar gerçekleştiriliyor.

Montajların tamamlanmasının ardından denemeler başlayacak. Denemelerin ardından bu tesisi de Hendekli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Arıtma tesisimiz, isale hattımız ve inşa ettiğimiz su deposundan oluşan 7,5 milyon TL’lik bu yatırımlarımızdan 13 yerleşim birimi istifade edecek.

Yatırımlarımızı birkaç ay içerisinde devreye almayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.