“Şehrin menfaatleri doğrultusunda planımızı oluşturduk”

Ortak paydaşların katılımıyla hazırlanan 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı Nı onaylayan ve Büyükşehir Meclisi’nde görüşüleceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “2020-2024 stratejik planımızı şehrimizin menfaatleri doğrultusunda hazırladık. Yol haritamızı belirledik. Büyükşehir Belediyemizin 5 yıllık anayasası niteliğinde olan çalışmayı çok önemsiyor, hazırladığımız program ile hedeflerimize ulaşacağımız’a inanıyorum. İnşallah yakında Sakaryamız projelerimiz ve yatırımlarımızla buluşacak, şehrimizi daha da yaşanabilir bir seviyeye taşıyacağız. Rabbim şehrimiz için atacağımız adımları hayırlı eylesin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Afet Koordinasyon Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi ile 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programını strateji geliştirme üst kurulunda inceleyerek meclise sevkini onayladı. Belediyenin 5 yıllık anayasası olarak kabul edilen stratejik plan 14 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek meclise sevk edildi. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalara Büyükşehir Belediyesi’nden 18 alt çalışma grubu oluşturuldu. Vatandaş Memnuniyet anketleri, iç ve dış paydaş analizleri, mevzuat ve ulusal-bölgesel planlar, faaliyet analizleri, çalışan memnuniyeti ve yönetici anketleri, muhtarlar ve meclis üyeleri ile yapılan çalışmaların sonucunda 5 yıllık öncelikler tespit edildi. 

Belediyenin 5 yıllık anayasası

Başkan Ekrem Yüce “Ortak paydaşlarımız ile birlikte 2020-2024 stratejik planımızı şehrimizin menfaatleri doğrultusunda hazırladık. Yol haritamızı belirledik. Büyükşehir Belediyemizin 5 yıllık anayasası niteliğinde olan çalışmayı çok önemsiyor, hazırladığımız program ile hedeflerimize olacağımıza inanıyorum. İnşallah yakında Sakaryamız projelerimiz ve yatırımlarımızla buluşacak, şehrimizi daha da yaşanabilir bir seviyeye taşıyacağız. Rabbim şehrimiz için atacağımız adımları hayırlı eylesin. Düşüncemiz, derdimiz, gayretimiz sadece şehrimize ve hemşehrilerimize hizmettir. İstikametimizi doğruluktan ayırmadan bir başka olan Sakarya’mızı güzel yarınlara hep birlikte ulaştıracağız” dedi.