Sakarya’nın Erenler İlçesi Bağlar Mahallesinde ikamet eden Ali ve Songül Aras çifti Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu( SMYO) öğrencilerini misafir etti. SMYO Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik, öğrencilerle birlikte Anneler Günü’nde şehit annesini ve ailesini ziyaret etmekten büyük bir onur duyduklarını belirtti. Zülfükar Özçelik ziyarette yaptığı konuşmada:” Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizle bugün annemizi ziyarete gelmekten büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. Şehidimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Anadolu’nun kahramanlarıyle ve onları yetiştiren kahraman anneleriyle gurur duyuyoruz. Yıllar geçse de acınızın dinmediğini biliyoruz; ancak yıllar geçse de acınızı paylaşacak, sizlere saygılarını sunacak genç bir nesil olduğunu da göstermek istiyoruz. Bu vesileyle sizin nezdinizde tüm şehit ve gazi annelerimizin anneler gününü de kutluyoruz” diye konuştu. 

ASKERE GİDEBİLMEK İÇİN YAŞINI BÜYÜTMEK İSTEDİ

Öğrencilerin ziyaretlerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Ali ve Songül Aras çifti, öğrencilere ikramlarda bulunarak bir süre sohbet ettiler. Türkiye Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi kurucularından da olan baba Ali Aras, Diyarbakırlı olduklarını ve Sakarya’ya taşındıktan sonra oğlunun liseyi bitirmesinin ardından yaşını büyüterek askere gitmek istediğini söyledi. Oğlunun bir kahraman olduğunu belirten Ali Aras, hain bir pusu sonucu 1994 yılında Kars’ta oğlunun şehit olduğunu anlattı.  4 çocuğundan biri olan İlhan Aras’la gurur duyduğunu belirten anne Songül Aras da, genç ziyaretçileriyle tek tek ilgilendi. Salonunun baş köşesine astığı oğlunun fotoğrafıyla teselli bulmaya çalışan Aras, gününü torunlarıyla geçirdiğini anlatırken duygulu anlar da yaşadı.

ŞEHİDİN KABRİNE ZİYARET 

Anneler Günü ziyaretlerini şehit annesi Songül Aras’ın elini tek tek öperek ve saygılarını sunarak tamamlayan öğrenciler, daha sonra Şehit İlhan Aras’ın kabrini de ziyaret ettiler. Üniversite öğrencileri, baba Ali Aras’la birlikte şehidin Erenler Mezarlığı’nda bulunan kabrine giderek dua ettiler. Öğrenciler, kabir ziyaretlerinin ardından baba Ali Aras tarafından araçlarına kadar uğurlandılar.