Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Barosu tarafından düzenlenen Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında “Demokrasi, Çocuk Hakları ve Çocuk Dostu Sakarya Paneli” düzenlendi. AKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir, Büyükşehir Bürokratları, avukatlar, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Çocuk haklarının sözcüsüyüz Panelin açılış konuşmasını yapan Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Dünya Çocuk Hakları Haftası kapsamında önemli etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirterek, çocuklar ile demokrasi sohbeti gerçekleştirdi. Konuşmasında çocukların görüş ve beklentilerini alarak sosyal yaşam alanlarının düzenlenmesinde pay sahibi olmalarını amaçladıklarını belirten Hacıeyüpoğlu, Sakarya Barosu’nun çocuk haklarının sözcüsü olacağını ifade etti.

Temiz içmesuyu sağlık, eğitim ve gelişim koşulu Hacıeyüpoğlu’nun ardından söz alan Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir, Birleşmiş Milletler Komitesi’nin üzerinde durduğu konunun çocukların görüşlerine başvurulması ve çocukların birey olarak görülmesi olduğunu belirtti. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin en önemli sağlık standardının temiz su olduğunu da ifade eden Epözdemir, “Sakarya çok önemli bir şey yaptı ve temiz içmesuyunu çocukların kullanımına sağladı. Bu durum aynı zamanda sağlık koşuludur. Bu aynı zamanda gelişim koşuludur, eğitim koşuludur. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mutsuz çocuk kalmasın Panelin devamında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, dünyada mutsuz çocuk kalmamasını temenni ederek, “Halkımızın bize verdiği bu emaneti, şehrimizi, bir bakış açısıyla yönetmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız yerlerin çocuklarımıza ait olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Gelecek nesillerimize bırakacağımız miras üzerinde çalışma yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın sosyal yaşam alanlarını daha da arttırmak için çalışıyoruz. Geleceğimiz için daha temiz bir hava, daha temiz ve içilebilir su, daha temiz bir çevre oluşturmaya çalışıyoruz. Çevre ile ilgili her türlü tedbiri almış durumdayız” ifadelerini kullandı. Panelin sonunda Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.