Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan görüşmelerde, ilave iki gündem ile toplam 41 madde görüşüldü.

 

Büyükşehir ilçelerde

Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır’ın gündeme getirmesi üzerine Karapürçek, Hendek, Akyazı ve Geyve ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalar üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yaşanan afetin ardından ilçelerimizde gerekli çalışmalarımızı hayata geçirdik. Bu konuda yeni projeler üzerinde de çalışıyoruz. 4 ilçemizde 5 köprü, birçok menfez, istinat duvarları ve yol projelerini gerçekleştiriyoruz. Bu dönem içerisindeki yol çalışmalarımızda yaklaşık 60 bin ton asfalt kullanacağız” diye konuştu.

 

Su SASKİ’nin kontrolünde olmalı

Yeni mahalle olan bölgelere su hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde ulaşması için vatandaşların abonelik konusunda daha duyarlı olması gerektiğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Tüm içmesuyu kaynaklarının SASKİ kontrolünde ve tek elden dağıtımının yapılması gerekir. İçmesuyu konusunda hemşerilerimizin de gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızı aboneliklerini tamamlamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yeni dönem planlaması

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem mali stratejik planı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimize katkı sağlayacak her kesimin görüşlerini alarak hazırladığımız planımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bu plan içerisinde yeni dönem projelerimiz de yer alıyor. İnşallah bu projelerimizde kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

 

Esnafa kalıcı çözümler

Hal ile ilgili yeni bir çalışmanın yapılacağını da müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Daha önce süpürgeci esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet sunması için Süpürgeciler Sitesi’ni hizmete almıştık. Ardından şehir merkezinde kalan hayvan pazarını Alancuma’ya taşıdık. Erenler’de sıkışıklığa neden olan tır garajını da kaldırarak, esnafımızın daha iyi şartlarda hizmet etmesine olanak sağlayacak Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni hizmete aldık. Esnafımıza katkı sağlayacak çalışmalarımızı devam ettirecek, Erenler’deki hal ile ilgili de bir proje başlatacağız. İlçe belediyemiz ile yürüteceğimiz çalışmalar kapsamında esnafımıza daha modern bir sebze ve meyveciler hali oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

Su taşımacılığı projesi

Büyükşehir Belediyesi 2015 – 2019 Mali Yılı Stratejik Planı ile ilgili kısa bir konuşma yapan Meclis Üyesi Erkal Etçioğlu, yeni dönem projelerinin şehre önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, su taşımacılığı ve havaalanı projelerini gündeme getirdi.