İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci gruplarından MSIC (Medical Students’ International Committee) ve EMSA (European Medical Students’ Association) işbirliği ile Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde yer alan merkez kafeteryada organ bağışı standı kuruldu. 

İl Sağlık Müdürlüğünden Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zeynep Gökçen Battal konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye organ nakli açısından Avrupa ülkelerinden ne yazık ki çok daha geride. 2012 yılı içerisinde ülkemizde yapılan 1476 beyin ölümünden yalnızda 345 tanesi verici oldu, bu da yaklaşık yüzde 23 oranına denk geliyor. Bu rakam AB ülkelerinde ortalama yüzde 75. Verici sayısı bu kadar az iken, ülkemizde organ nakline ihtiyaç duyan hastaların sayısı 30 bin civarı ve her yıl organ nakli bekleme listelerine 4-5 bin kişi ekleniyor. Canlı vericiden sağlanan organlarla gerçekleştirilen nakiller kadavradan sağlanan organlardan gerçekleştirilen nakillerden çok daha fazla. Hedefimiz öncelikle toplumda organ nakli konusunda bilgi düzeyini arttırmak, sonra da kadavra vericilerin sayısında artış sağlamak. Bu amaçla Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden öğrenci arkadaşlarımız Akın Torun, Murat Çavuşoğlu, Emrecan Başay, Canberk Tomruk, Aslıhan Bayır, Elif Özgür, Emel Akça ile birlikte organ bağışı masası açtıklarını," İfade etti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm Dr.Murat Alemdar ". “Organ Bağışı Hayat Kurtarır” anafikrinin vurgulandığı etkinlikte üniversite öğrencilerine ülkemizdeki organ bağış sistemi anlatıldığını. organ nakline ihtiyaç duyan hastaların durumları ile ilgili genel bilgiler verildiğini Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği standda 56 kişinin Organlarını bağışlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti ve Organ bağışı ile ilgili farkındalığı arttırmak için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini.Ayrıca kendilerine kapılarını açarak,gösterdiği hassasiyet ve verdiği destekten dolayı,Dekanımız Prof.Dr. Ramazan Akdemir'e teşekkür ederek, bir insana hayat vermekten daha büyük bir iyilik olabilir mi?"İfadelerini kullandı. .