‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ Konferansı Başladı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle 27 – 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ Konferansı Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde başladı. Konferansa Vali Mustafa Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Akademisyenler ve Öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut; ‘‘Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) kurulduğu günden itibaren pek çok faaliyetlerde bulunmuştur. Bugün burada bu faaliyetlerimizden bir olan ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ gerçekleştireceğiz. Bu konferansa desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikanlar Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas; ‘Bu konferansın üniversitemizde yapılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biz üniversitemiz olarak ilimizdeki bu tür konferanslara ve çalışmalar her zaman destek veriyoruz. Bu konferansın hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan; ‘‘Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte aranızda olmaktan mutluluk duymaktayım. Sürdürülebilir Kalkınma önemli kavramlardan birisi. Son on yılda hemen hemen bütün kalkınmayla ilgili gelişmeyle ilgili raporlarda, tüm dokümanlarda sık sık rastladığımız iki kelime Sürdürüle Bilir Kalkınma. Hangi konuyla ilgili olursa olsun karşımıza çıkan çok önemli bir kavram. Biz Bakanlık olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak birçok proje ve çalışmalarımız var. Bu Projelerimiz hızla devam ediyor. Bakanlık olarak yapmış olduğumuz sosyal yardımların yüzde doksan sekizi kadınlarımıza gidiyor. Bakanlık olarak Aileye çok önem veriyoruz. Bu tür konferanslar ile de neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Bu konferansın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük yaptığı konuşmalarında; ‘‘Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın bölgemizle ilgili kalkınma planları hazırladığını ve belirli programla ile bu planları uygulamaya koyduğunu biliyoruz. Sosyal Kalkınma açısından önemli olan bu tür programlar, etkinlikler ajansımızın bölge kalkınmasındaki hedeflerine ulaşması için çok önemli bir çalışma. Bunun için ajansla birlikte bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Kadın ve çocuk konusu hepimizin ve toplumumuzun yakinen ilgilendiği ve izlediği konulardan bir tanesi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konularda çok önemli çalışmaları var. Bizlerde ilimizde İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracığıyla bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu önemli etkinliğin ilimizde yapılmasından dolayı mutluluk duyduğumu belirtiyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.