Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan 6 yeni arıtma tesisinden Sapanca Kurtköy ve Muradiye’de inşa edilen iki tesis, bayramdan sonra hizmete alınacak.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “3,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Kurtköy ve Muradiye Arıtma Tesisleriyle Sapancalıların çeşmelerinden birinci sınıf içme suyu akacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan son teknoloji 6 yeni arıtma tesisi birer birer hizmete alınıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Genel Müdür Rüstem Keleş, “6 yeni arıtma tesisinden ilk olarak Hızırilyas Tepesi’nde kapasitesi ve teknolojisiyle Türkiye’de ilk olan İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni hizmete almıştık.

Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ardından ise Karapürçek’te inşa ettiğimiz tesisi devreye almıştık. Şimdi de Sapanca Kurtköy ve Muradiye’de inşa edilen iki tesisi hizmete alacağız.

Bunu için gereken son çalışmalar tamamlanıyor” diye konuştu.

Sapanca’ya 3,5 Milyon TL’lik Arıtmalar

Kurtköy ve Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisleri hakkında teknik bilgiler veren Rüstem Keleş, “Kurtköy’de 1 milyon 350 bin TL’lik yatırımla inşa ettiğimiz tesis, yılda yaklaşık 3 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede.

Muradiye’de 2 milyon 122 bin TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz tesis ise 5,5 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede inşa edildi.

Bu iki tesiste de çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bayramdan sonra inşallah bu tesisleri vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.